El temps a les Balears
Societat Meteorologia 21/09/2024

Tempesta i vent de fins a 120 km/h aquest dissabte: puja a taronja l'alerta per mal temps a les Balears

El Servei d'Emergències 112 ha activat l'IG-1 del pla Meteobal

1 min
Una persona sota la pluja.

PalmaDissabte d'inestabilitat amb tempesta i vent de fins a 120 km/h. L'Aemet ha actualitzat les alertes meteorològiques per a aquest cap de setmana. Tot i que tenia actiu un avís groc generalitzat per pluja i tempesta, aquest divendres l'ha pujat a taronja. Per part seva, el Servei d'Emergències 112 ha activat l'IG-1 del pla Meteobal. S'esperen tempestes que poden anar acompanyades de cops molt forts de vent, trombes marines i calabruix.

L'alerta començarà aquest dissabte a les 12 a Eivissa i Formentera. A les 16 h, l'alerta s'activarà a Mallorca, en concret a la Serra, el nord i el nord-est, l'interior, el sud i el llevant mallorquí. A les 19 h, s'activarà a Menorca. S'espera una jornada complicada a tot l'arxipèlag amb tempestes que podrien anar acompanyades de ratxes molt fortes de vent (70 a 120 km/h), trombes marines i calabruix. La precipitació acumulada en una hora serà, segons la previsió, de 50 mm.

L'IG1 preveu la possibilitat que es produeixin fenòmens adversos en zones localitzades que requereixen seguiment supramunicipal, mentre que l'IG0 s'activa davant fenòmens adversos que poden considerar-se com a incidents locals menors i controlables a través d'una resposta local ràpida, sense que es produeixin danys.

stats