Faves seques i pelades | Ceba | Tomàtiga ramellet | Ossos de porc salats | Pastanaga | Ceba | Alls | Ceba tendra | Fonoll | Llorer | Sobrassada | Brou de carn | Panet d'oli | Carn capolada | Moraduix | Ous | Farina | Sal, pebre bo i oli d'oliva
ELABORACIÓ: Recepta de Miquel Calent
Rentam les faves i les posam en remull vuit hores. Dessalam els ossos de porc. Posam a coure dins una olla les faves i els ossos coberts de brou de carn fred (també ho podem fer amb aigua freda). Posam al forn la pastanaga, la tomàtiga de ramellet, els alls i la ceba; en ser ben rossets els incorporam a l'olla, juntament amb una fulla de llorer i un pessic de sobrassada. Quan els ossos siguin cuits els reservam. Capolam la fava i les verdures i ho colam, si ens agrada ben fi.
Desossam els ossos i barrejam la carn obtinguda amb carn capolada. Ho tempram amb sal, pebre bo, all, julivert i una mica de moraduix. Ajudam a lligar la mescla amb ou, donam forma de pilotes, passam per farina i fregim.
Fem uns dauets de panet d'oli i els dauram al forn. Servim la fava parada acompanyada de pilotes, crostons, una mica de ceba tendra en cru i també d'uns brinets de fonoll de mar i terra.