Misc30/01/2015

Àfrica dota la lluita contra Boko Haram amb una missió de 7.500 soldats

La Unió Africana reclama ajut a l'ONU

Agències
i Agències

Addis AbbebaLa Unió Africana (UA) vol crear una força regional de 7.500 soldats per fer front a l'amenaça de Boko Haram i evitar que consolidi la seva expansió territorial, ha anunciat la presidenta de la comissió de l'organisme, Nkosazana Dlamini-Zuma , a través d'un comunicat.

Després de mantenir una reunió interministerial a Niamey el passat 20 de gener, Nigèria, el Txad, el Camerun, el Níger i Benín [països fronterers amb Nigèria] van demanar a la comissió que elaborés un informe sobre les condicions necessàries per desplegar una força regional que fa mesos que hauria d'estar en marxa.

Cargando
No hay anuncios

"La situació actual és molt preocupant a causa de l'augment de la violència (perpetrada per Boko Haram) i als continus atacs al nord-est de Nigèria ia la conca del llac Txad", va anunciar Dlamini-Zuma, que no obstant això no va poder establir un calendari definitiu per organitzar el desplegament de les tropes.

La desconfiança entre els països participants i els problemes logístics i de finançament han retardat la posada en marxa de la missió malgrat que les primeres converses per a la creació d'una força regional van començar al març de 2014.

Cargando
No hay anuncios

Per ara l'única maniobra destacable ha estat l'entrada del Txad en el conflicte, que a mitjans d'aquest mes va decidir enviar centenars de soldats al nord del Camerun per evitar les incursions de Boko Haram i de pas protegir la ruta comercial N'Djamena-Marua-Douala , una artèria vital per al Govern txadià.

Tant Txad com Camerun disposen d'exèrcits bastant competents però han de fer front a altres conflictes, tant interns com externs, i no compten amb suficients tropes per dur a terme una campanya perllongada contra un enemic mòbil i compromès com Boko Haram.

Cargando
No hay anuncios

La força regional, que ja té el suport de la Unió Africana, buscarà ara el suport del Consell de Seguretat de Nacions Unides igual que es va fer a les missions per a la República Centreafricana, Mali o Somàlia, totes liderades per països africans amb assistència tècnica i financera de potències occidentals