Messi abat els rivals i Neymar els fa sortir de polleguera

Amb els dos gols al Leganés, l’argentí ja ha marcat contra 34 equips a Primera

Gràfic gols de Messi
T.p. / A.g.
18/09/2016

BarcelonaEl trident del Barça segueix monopolitzant els gols. I això, malgrat que Neymar va tornar més tard del Brasil, Messi ha patit algunes molèsties i Suárez va acceptar ser substituït ahir als 55 minuts per donar minuts a un Alcácer que encara no s’ha estrenat. Entre Messi, Suárez i Neymar sumen 17 gols ja aquesta temporada, un 68% dels 25 que ha marcat el Barça de moment. “Amb rivals així costa molt jugar, et penalitzen les errades, s’inventen jugades impossibles... són el millor equip del món”, va dir el local Gabriel, que no va estar-se d’afegir que “ells són tècnics, volen la pilota i és normal que els facis faltes. En cas contrari, et fan gols”. La frase es referia a Neymar, que se les va tenir amb mig Leganés ja des del primer temps. A la segona part, el brasiler va seguir demanant la pilota, va veure una groga després de discutir amb els jugadors del Leganés, enfadats perquè van considerar que Neymar els provocava amb la pilota. L’exjugador del Barça i del Madrid Michael Laudrup, que comentava el partit per BeIN Sports, va afirmar: “Provoca quan trepitja la pilota amb 0-4 a la seva meitat del terreny de joc, lluny de porteria”, afegint llenya a un debat en què molts jugadors van dir la seva. “Potser no vol provocar, però no li costaria res controlar la pilota amb normalitat quan el rival ja perd 0-4”, va dir el local Bustinza. “Prefereixo veure el joc de Neymar que faltes dures”, va contratacar Rafinha.

Fos com fos, el trident va tancar una gran actuació i Messi va confirmar-se com a màxim golejador de l’equip amb 8 gols. De pas, l’argentí va convertir-se en el primer jugador a marcar un gol visitant a Butarque en partit de Primera i va afegir el nom del Leganés a la seva llarga llista de rivals als quals ha fet gols a Primera. En total, començant per aquell gol contra l’Albacete del 2005, Messi n’ha marcat a 34 equips. Només se n’han escapat el Múrcia i el Cadis -Messi ha jugat un partit contra ells- i el Xerez i el Las Palmas -equips contra els quals ha jugat dos cops-. Si aquesta temporada Messi marca un gol als canaris, ja n’haurà marcat contra els 20 equips de Primera actuals, arribarà als 35 clubs golejats i igualarà el rècord de Raúl, l’exdavanter del Madrid. Abans de jugar contra el Las Palmas, però, Messi podrà seguir engrandint les seves estadístiques. De fet, el pròxim rival, l’Atlètic de Madrid, és el rival de Primera que més gols ha rebut de l’argentí: 21 gols.