El que els Antònia Font fan de manera informal amb els seus concerts a Inca, València i Barcelona, és el que volen institucionalitzar i sistematitzar les institucions que vetllen per la llengua i la literatura a Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià. El programa s’anomena Lletres Compartides i servirà per acostar autors dels diferents territoris als altres llocs del domini lingüístic. El programa inclou sessions informatives per a bibliotecaris, docents i programadors –fins ara se n’han fet cinc i s’hi han connectat 140 persones–, visites i clubs de lectura per a universitaris, a més d’una campanya de comunicació. El pressupost de la iniciativa és de 40.000 euros.
Les institucions impulsores (la Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i l’Institut Menorquí d’Estudis) han fet una tria de 10 noms de cada territori que es consideren poc coneguts en els altres, i 3 d’ells són els que hi viatjaran: la resta serà telemàtica per ser més flexible. Noms que hi participaran? En el grup d’autors catalans hi ha Marta Buchaca, Antoni Clapés, Oriol Canosa, Anna Manso, Joan Todó, Cinta Arasa i Albert Pijuan. Els autors valencians són, entre d'altres, Teresa Broseta, Carles Cano, Mercè Climent, Anna Moner o Joan Garí. I de Mallorca i Menorca hi són representats autors com Maria Escalas, Clara Fiol, Llucia Pallisser, Antoni Vidal i Miquel Rayó.
“Hi ha molt camí per recórrer en el coneixement, circulació i lectura dels autors dels diferents territoris”, diu la directora de la ILC, Izaskun Arretxe. També es treballarà per incloure-hi Eivissa i Formentera, la Catalunya Nord, la Franja, Andorra i l’Alguer.