L'estiu al plat

Recepta d'Arnau Paris: torrada de peres amb vi i sucre

El cuiner Arnau Paris explica com preparar-les a casa

1 min
A cada plat que prepareu hi heu de posar una pera sencera

El cuiner Arnau Paris ha publicat el llibre Les receptes de l'Arnau. De la terra al plat (Columna), en què explica receptes amb productes de temporada, fàcils de fer a casa, com la que explica en aquesta ocasió, que tant es pot menjar de postres com d'entrant. Les peres al vi formen part de la nostra cuina tradicional, i sempre són una molt bona proposta.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 peres
  • 400 ml de vi
  • 50 g de sucre
  • 1 taronja
  • 1 llimona
  • 1 branca de canyella
  • 4 llesques de pa

Elaboració

  1. Renteu i peleu les peres. Per coure-les al vi, és millor fer-ho sense pell, però hi ha qui prefereix deixar-l'hi. Tot dependrà dels vostres gustos.
  2. En una cassola gran que parteixi de fred, és a dir, que no heu escalfat prèviament, poseu-hi el vi, les peres, el sucre, la canyella i la pell de taronja i llimona.
  3. Cuineu-ho tot a foc baix durant quaranta minuts. S'han d'integrar tots els sabors.
  4. Passat aquest temps, traieu-ho del foc, i deixeu que temperi tot junt a temperatura ambient, fora del foc encès.
  5. Tot seguit traieu les peres de la cassola i talleu-les per la meitat. Reserveu-les en un plat.
  6. Mentrestant, coleu el suc de la cocció i aboqueu-lo en una paella a foc baix perquè l'heu de reduir, és a dir, l'heu d'anar remenant fins que el suc es concentri. És la manera com aconseguireu realçar-ne el sabor.
  7. Torreu les llesques de pa. Vigileu que no quedin excessivament torrades. Com més primes les hàgiu llescat, millor.
  8. Quan les tingueu torrades, unteu-les amb el suc reduït que heu aconseguit, i poseu-hi les peres a sobre. I ja estarà.

Bon profit!

stats