Receptes
Recepta d'Oriol Balaguer: trufes gelades
El pastisser Oriol Balaguer detalla com preparar-les a casa
05/09/2024
1 min
El xocolater Oriol Balaguer explica en el llibre Oh la la chocolat (Planeta Gastro) com preparar postres de xocolata tan senzilles com les que revela en aquesta recepta, que la dificultat més gran que té és el temps de repòs a la nevera (dotze hores).
Ingredients per a 40 trufes
- 175 g de xocolata negra amb 70% de cacau
- 200 g de nata líquida amb 35% de matèria grassa
- 80 g de glucosa líquida
Elaboració
- Per començar, porteu a ebullició la nata amb la glucosa.
- Quan ja hagi bullit, aboqueu-la al bol on teniu la xocolata, que prèviament haureu trossejat.
- Barregeu-ho tot bé fins que aconseguiu una textura llisa i brillant, com si es tractés d'una maionesa.
- Esteneu la massa damunt d'una llauna metàl·lica i deixeu-la refredar durant dotze hores a la nevera.
- Passat aquest temps, talleu-la a quadres de 2,5 x 2,5 cm i arrebosseu-la amb cacau en pols. Per fer-ho, poseu el cacau en pols en un tamisador o bé en un colador petit i aneu repartint-lo per sobre de les trufes a poc a poc, amb petits copets perquè el cacau quedi ben repartit. No es tracta que en caigui més damunt d'algunes i menys damunt de les altres.
- Guardeu-les al congelador, perquè s'han de mantenir sempre gelades. A l'estiu, amb les temperatures altes, és la manera de mantenir-les gelades, i les hi podeu tenir fins que us les mengeu.
- Quan us les vulgueu menjar, traieu-les del congelador, en què les heu de tenir a -8º C, és a dir, quan us les vulgueu menjar, traieu-les del congelador deu minuts abans perquè es posin a punt.
Notes
- En el cas que no tingueu glucosa, podeu fer servir mel.
- Si no voleu fer les trufes quadrades, les podeu fer rodones.