'Sexo en Nueva York'

El sexe als 50, segons Carrie Bradshaw

HBO Max estrena 'And just like that', la continuació de la popular 'Sexo en Nueva York'

La Miranda, la Carrie i la Charlotte a la continuació de 'Sexo en Nueva York'
'Sexo en Nueva York'
4 min

BarcelonaUna sèrie de sis temporades i dues pel·lícules (l'última fortament vilipendiada per la crítica i els fans). Sexo en Nueva York semblava una franquícia a la qual ja se li havia tret tot el suc possible fins que Sarah Jessica Parker i les seves companyes –amb excepció de Kim Cattrall, que ha passat pàgina– van decidir que encara hi havia marge per explicar com són el sexe i les relacions quan s'arriba als cinquanta. Acompanyades de Michael Patrick King com a showrunner –va ser productor i guionista de la sèrie original–, la Carrie, la Charlotte (Kristin Davis) i la Miranda (Cynthia Nixon) tornen enarborant els seus còctels i obrint-se a un món que va més enllà del seu microunivers de dones blanques solteres i cisgènere amb And just like that, la nova etapa de Sexo en Nueva York que s'estrena aquest dijous a HBO Max.

Com li va passar a una de les seves successores més cèlebres, Girls, la comèdia de Sarah Jessica Parker mostrava essencialment una Nova York poblada per persones blanques, un retrat allunyat de la realitat de la ciutat, on el 28,3% de la població és d'origen llatí, el 20,2% negre i el 15,6% asiàtic. La nova incursió vol redreçar la visió esbiaixada original amb la incorporació d'un reguitzell de personatges destinats a fer oblidar aquell pecat original i intentar suplir la pèrdua de la desinhibida Samantha. Sarita Choudhury interpreta un dels personatges més importants de la nova sèrie: ella és Seema Patel, una agent immobiliària de més de 50 anys que no s'ha casat mai. Karen Pittman dona vida a Nya Wallace, una professora de la Universitat de Columbia a qui la Miranda coneixerà quan comenci a estudiar un màster en drets humans, i Nicole Ari Parker dona vida a una mare d'una junta escolar que sembla ser la dona perfecta. Finalment, Sara Ramírez, coneguda per haver sigut Callie Torres a Anatomía de Grey, és Che Diaz, una còmica de gènere neutral i bisexual que presenta un podcast en el qual col·labora la Carrie. "Crec que és un personatge que representa el moment en què està el món en termes de sexualitat i la seva exploració", explica Michael Patrick King.

Sarita Choudhury
Sara Ramírez

Sarah Jessica Parker defensa que la falta de diversitat de la sèrie original es devia al fet que el material del qual partien, les columnes de Candace Bushnell per al New York Observer, mostraven un món i un moment en què aquesta qüestió no estava present. Per la seva banda, Cynthia Nixon, que a banda d'actriu ha fet carrera política i l'any 2018 es va presentar a les primàries demòcrates per ser candidata a les eleccions per governadora de l'estat de Nova York, ha explicat que la falta de diversitat racial de Sexo en Nueva York l'"horroritza". Les incorporacions d'aquest reboot poden ser vistes com una operació cosmètica, però les tres actrius principals insisteixen que els nous personatges tindran entitat i no seran "accessoris".

Reivindicació d'una comèdia que va ser trencadora

L'aura de glamur que envoltava la sèrie i el fet que fos una comèdia protagonitzada per dones ha propiciat que la ficció hagi estat històricament menysvalorada. En realitat, Sexo en Nueva York, estrenada a mitjans de 1998, va trencar motlles presentant quatre dones que parlaven sense embuts sobre sexe i que vivien amb alegria (i també algun conflicte) la seva sexualitat. "Hi ha una visió revisionista de la sèrie com si elles quatre només portessin sabates genials i beguessin Cosmos. En realitat, el tapís era molt més complex. La Carrie tenia un afer amb un home casat quan a les heroïnes no se'ls permetia fer una cosa com aquesta en una comèdia. En una drama? Sí, però en una comèdia mai. La Miranda es plantejava avortar. La Samantha va tenir càncer. I el marit de la Charlotte va patir disfunció erèctil durant anys. La realitat és que les trames sempre han sigut complicades i xocants, i continuarem per aquest camí", assegura King, que remarca que en aquesta nova temporada volen demostrar que als 50 encara s'és a temps de redefinir la vida que vols viure.

La Carrie i Mr. Big.

La idea de fer una nova temporada va néixer arran de les converses entre Sarah Jessica Parker i Michael Patrick King durant el confinament per fer un podcast en el qual explicar les intrahistòries de la sèrie original, un tipus de format que s'ha dut a terme amb altres ficcions cèlebres com ara El ala oeste de la casa Blanca (el podcast The West Wing Weekly feia un repàs de cada un dels episodis del drama) o The Office (a Office Ladies Jenna Fischer i Angela Kinsley, la Pam i l'Angela de la comèdia, comenten tots els capítols de la sèrie que les va fer populars). Durant la pluja d'idees sobre com fer el podcast, la parella es va acabar preguntant per què no començaven a pensar en noves històries per als personatges, ja que estaven convençuts que encara hi havia coses que es podien explicar.

"Soc una dona de més de 50 anys, així que tinc bastant clar que la teva vida no acaba quan trobes o no un home o una dona per compartir la vida, o quan tens fills o no. Som un exemple que la vida no s'acaba i que no es fa avorrida. Així que no vaig dubtar mai que podíem explicar històries interessants", assegura Kristin Davis. Les històries amb què volen tornar a enganxar les seves fans, però, les mantenen en secret. L'equip només ha fet un petit spoiler: la Samantha no està morta, tot i que ja no recorri els carrers de Manhattan amb les seves inseparables amigues.

stats