Misc27/05/2013

Debat a la UE: Cal aixecar l'embargament d'armes a Síria? Espanya s'hi mostra a favor

Madrid se suma a la iniciativa de París i Londres, que es debat aquest dilluns a Brussel·les. L'objectiu és facilitar que els rebels s'armin

Ara
i Ara

BarcelonaLondres, París i Madrid defensen aquest dilluns davant dels seus socis de la Unió Europea l'aixecament de l'embargament d'armes a Síria. L'objectiu, segons els estats membres, és beneficiar a l'oposició siriana. Tot i això, els tres països plantegen aplaçar el subministrament d'armament fins que se sàpiguen els resultats de la pròxima conferència de pau a Ginebra, prevista pel juny, i on està previst que participi tant una delegació del règim sirià com de l'oposició siriana.

En arribar a la reunió dels Vint-i-set a Brussel·les, el ministre d'Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, ha defensat la seva posició: "El que proposem és que s'adopti la decisió, que sigui un element de pressió per a la negociació i, per tant, donar una oportunitat al diàleg".

Cargando
No hay anuncios

Madrid vol que es mantinguin les sancions vigents al règim sirià però amb unes modificacions per permetre l'entrega a l'oposició de "material defensiu per protegir la societat civil", una visió liderada per París i Londres, que fa mesos que pressionen perquè s'aixequi l'embargament d'armes.

Àustria, Suècia, Finlàndia i Holanda s'hi oposen

Cargando
No hay anuncios

Diversos països de la Unió Europea no comparteixen l'opinió de França i el Regne Unit, perquè temen que l'armament caigui en mans de grups islamistes radicals. El ministre d'Exteriors austríac, Michael Spindelegger, ha reiterat aquest dilluns abans d'entrar a la reunió que s'oposa a aixecar l'embargament d'armes europeu a l'oposició siriana i ha advertit que la mesura aniria en contra d'anys de política exteriors de la Unió Europea.

"Som una comunitat de pau i hem de seguir sent una comunitat de pau", ha afirmat Spindelegger. Suècia, Finlàndia, Holanda i la República Txeca defensen aquest punt de vista.