BOTAFOC

Armengol contra tots

i Rafel Gallego
15/10/2016
2 min

Quan a la darrera Fira turística de Berlín la presidenta Armengol esbroncà el ministre Soria davant les càmeres de televisió, se la va acusar d’oportunista. Dimecres passat, coincidint amb els actes del Dia de la hispanitat, va fer el mateix amb Javier Fernández, company de partit, president de la gestora i ferm partidari d’investir Rajoy president. En aquesta ocasió no sabia que alguns periodistes l’observaven. Per si n'hi havia dubtes, va reiterar les seves opinions a Twitter i va rebre milers de repiulades. Potser la valentia de la dirigent balear resulta estèril, però de moment ja s’ha convertit en referent de bona part de la militància (la majoria?), aquella que rebutja indultar Rajoy mentre a l’Audiència Nacional es jutja el major cas de corrupció de la història d’Espanya, amb el PP a l’epicentre. Armengol lluita contra tots, i no sembla que s’hi senti incòmoda.

SANITAT PÚBLICA? Albano Dante Fachín es manifesta contra la privatització de la sanitat a l’entrevista publicada ahir per Jaume Vinyas en aquest diari. L’activisme, en el seu cas, passa del carrer al Parlament de Catalunya; una illa, en tot cas, enmig de les receptes dels convergents i d’una Esquerra Republicana que ha relativitzat el seu progressisme fins a l’extrem. Fachín és de Podem, parla de la “dictadura sanitària” que suposa deixar la gestió dels hospitals en mans de superempreses i recorda que les Balears en són un exemple palmari, a benefici de Florentino Pérez, per descomptat. No sobra la lucidesa en la política local i l’hem de cercar fora.

FISCALIA. La primera ‘veu autoritzada’ que s’ha pronunciat amb cert contingut sobre l’agressió a la nina del col·legi de Son Roca ha estat Bartomeu Barceló. El fiscal en cap abandona la letargia per minimitzar la pallissa i renyar els periodistes. Mentre llegesc atentament el comunicat de la Fiscalia em torn a demanar què hagués passat si els fets no haguessin transcendit, gràcies als periodistes, per cert.

ESTUDI. La càrrega de la pressió humana a les Illes Balears creixerà de manera que les platges de Mallorca patiran concentracions de 25 persones per metre lineal l’any 2030. És un dels escenaris que explica un estudi de la Universitat de les Illes Balears (UIB) elaborat pel degà de la Facultat d’Economia i Empresa, Andreu Sansó. Per sort, la saturació ja no és una qüestió només de periodistes. Hi ha economistes tan tendenciosos com nosaltres que en veuen el risc i el quantifiquen.

HUPPERT. El cinema és més estimulant quan esdevé incòmode. Verhoeven i Huppert han fet una joia, bella i esferidora a parts iguals. Un thriller estrany, demolidor en la posada en escena i en la partitura moral que planteja. Una daga tocant les cordes d’un violí.

stats