23/05/2024

Ayuso i els “tu mata”

1 min
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al ple de l'Assemblea de Madrid

Probablement interessada en ocultar darrere una capa de fems les desventures de la seva parella amb perruca pels jutjats de Madrid, on va anar a declarar per dos presumptes delictes de frau fiscal i un de falsedat documental, la presidenta Ayuso ha comparat el reconeixement de Palestina amb l’autonomia del País Basc, i Hamàs amb ETA. “Tu mata, que jo et donaré una comunitat autònoma. Tu mata, que jo et donaré un estat”. Això és el que hauria fet Sánchez ara, i els socialistes abans.

Ja sabem que l’extrema dreta viu de l’escàndol, que necessita l’ofensa i com més indecent sigui, millor per mobilitzar el vot i fer això que Milei anomena "guanyar la guerra cultural a l’esquerra". Però la diferència, i no és menor, és que Ayuso i diverses tribus mediàtiques afins pretenen que ella sigui el recanvi de Feijóo al capdavant del PP i, per tant, qui sap si candidata a presidenta del govern espanyol. Considerar que darrere l’aspiració d’autogovern dels bascos només hi havia el terrorisme i no pas una personalitat nacional pròpia és d’una baixesa moral pròpia d’aquests temps que conviden a preguntar-se quin mal hem comès per merèixer tanta indignitat.

La presidenta de Madrid és una frívola inculta que parla com si fos a la barra del bar. Perquè si alguna frase s’ha pronunciat a Espanya massa vegades, sobretot al llarg del segle XX, és “tu mata”. Darrere d'aquesta ordre van venir una guerra civil i una dictadura de la qual sí que es van aprofitar els avantpassats de molts que ara li criden “presidenta, presidenta”. I alguns encara en viuen.

stats