28/05/2024

Comiat digne del Mallorca

2 min

Gairebé de manera inesperada, el Mallorca diu adeu a la temporada amb una victòria a Getafe, la segona de la campanya fora camp. Al final, haurà arribat als quaranta punts, això sí, amb setze empats que el converteixen en l’equip que ostenta aquesta classificació parcial. Aquests setze punts li han servit per anar engreixant el compte i mantenir la categoria.

En el darrer partit a la banqueta mallorquinista, Javier Aguirre ha tingut el millor adeu. Tot els jugadors han fet pinya al seu voltant en els dos gols marcats per Vedat Muriqi i Pablo Maffeo, dos jugadors que no han tingut un bon final de temporada a causa de les lesions. A Getafe, en canvi, han estat els protagonistes de la inesperada victòria del Mallorca, després d’una primera part llençada a la bassa.

L’onze disposat pel tècnic mexicà ha presentat algunes variacions. La primera, a la porteria, on el segon jugador més veterà de la Lliga, l’extremeny Cuéllar, de 40 anys (el primer és Pepe Reina, amb 41), ha fet intervencions de molt de mèrit. Hi ha hagut minuts per als menys habituals: Xavi Llabrés, Sánchez, Radonjic, Nacho Vidal..., però aquest primer temps només ha servit per veure un dels bons jugadors de la Lliga, el britànic Greenwood, el més destacat del partit. A la segona i amb els canvis, ha semblat que el Mallorca s’ho prenia d’una altra manera, tot i que hagi encaixat el primer gol al minut 47. El mallorquí Xavi Llabrés ha tingut una gran oportunitat en una excel·lent rematada entre els tres pals que David Soria ha enviat a córner en una estirada espectacular. Pocs minuts després, el porter del Getafe ha tingut una topada forta amb Larín, que l’ha enviat a la banqueta lesionat. El seu substitut, Fuzato, que també ha debutat, no ha pogut fer res en els dos gols encaixats i que han donat la victòria al Mallorca.

Tres punts més que, aquesta vegada sí, serveixen per maquillar una temporada molt fluixa, de molt poc futbol i molt d’avorriment, però que finalment ha acabat mantenint el club a la Primera Divisió. L’objectiu de Javier Aguirre s’ha complert, però, com ja és oficial, el tècnic no continuarà i el Mallorca l’haurà de substituir per un altre que segur que tindrà un nou i diferent estil de joc. Si servirà o no, el temps i els gols ho diran. Fins al mes d’agost, si fa no fa, d’aquí a dos dies. 

Periodista
stats