Un curs de feminismes per a Íñigo Errejón

El líder de Més País, Íñigo Errejón, en roda de premsa al Congrés
28/10/2024
2 min

Després de les denúncies per abús de diverses dones contra el polític Íñigo Errejón, el seu partit, Sumar, ha dit que descarta dimissions, però anuncia un curs de masclismes per als seus càrrecs. Hi ha una actriu que, ara, uns anys després d’una cita, el denuncia a comissaria en veure que altres dones l'han acusat públicament, per una qüestió de consciència. Entre altres coses, com que no va consentir res del que va passar entre ells aquella nit, diu: “Jo estava il·lusionada amb l’Íñigo, el tenia en un pedestal... Vaig pensar que podria ser una història d’amor preciosa, però en lloc de trobar-me amb una cosa romàntica em vaig trobar amb una persona que l’únic que volia era tocar el meu cos i ficar-me la llengua”.

En fi, no seré jo qui en digui res, d’aquesta frase, perquè justament el meu ideal de nit no seria “una nit romàntica”, signifiqui el que signifiqui. Una llengua ficada em sembla un acte natural, però, en canvi, una escena d’Els Bridgerton, no. Esclar que si penso en una llengua no penso en la de l’Errejón, perquè em provoca malsons. Ell em recorda massa el fill petit d’una amiga, el petit Pol, que fa primer d’ESO, i no em puc imaginar tenint una nit “romàntica” amb el bessó del petit Pol. La frase d’aquesta dona no em sembla ni precisa ni acurada. Potser moltes nits no han anat com “somniàvem”, però ¿això converteix l’altre o l’altra en agressor sexual automàticament? Errejón, potser amant del sexe brut, es veu que va dir “porca” a les dones. Seria una agressió? Una d’elles denuncia també que es drogava sobre el seu cos (entenc que amb cocaïna). Pot ser un delicte, segons com, però... sexual?

Ara bé, que el partit de l’interfecte anunciï un “curs de masclismes” per acabar amb el problema em sembla una idea excepcional. La millor que podien tenir. Esclar que sí. Un curs de masclismes per als càrrecs masculins de Sumar. Així s’acabarà amb el problema de l’Errejón. I que portin sempre el certificat a sobre per si tenen una cita. Assumpte resolt.

stats