Els que coneixeu una mica el sector tecnològic sabeu que una de les limitacions més grans per al seu creixement són els professionals qualificats. No vull dir només a les Balears, sinó globalment.
A la patronal d'empreses de ‘software’ i internet, hem treballat molt intensament per mirar de pal·liar aquesta mancança en l'àmbit local. Primer, intentant crear un ecosistema de professionals més preparats amb formació molt específica, vam crear el que vam anomenar la Universitat Java, una dotzena de cursos anuals per als treballadors del sector, que varen permetre formar més de 300 alumnes en diverses tecnologies i que és un dels nostres grans èxits.
Els darrers temps, però, la manca de treballadors al sector ens ha dut a plantejar-nos altres solucions. No basta millorar la qualificació dels que ja hi ha, necessitam més gent que entri dins la roda i més vocacions.
Últimament, la nostra obsessió com a associació ha estat mirar de canviar aquesta situació, convertir les Illes Balears en un ecosistema més gran, més fort, per al sector tecnològic. Fruit d'aquesta obsessió hem estat negociant amb la Conselleria de Treball per ser un sector estratègic en el projecte de formació dual per a aturats. Fruit d'aquesta obsessió, estam treballant en diferents propostes per donar visibilitat al treball de les dones en el sector i promoure més vocacions femenines. Fruit d’aquesta obsessió, fem xerrades en instituts des de fa anys per promocionar-hi la professió.
El camí de l'èxit del sector tecnològic és que hi hagi molts més professionals qualificats, que aquests comencin noves empreses i que les que hi ha puguin competir globalment gràcies al fet de tenir un ecosistema competitiu. Més professionals qualificats milloraran les nostres empreses i això ens permetrà pagar millors sous, invertir més en innovació, seguir creixent. Per això, aquesta obsessió per aconseguir convèncer més persones que el nostre és un sector de futur i que hi fan falta.