11/05/2024

Gran victòria per a un mal partit

2 min

Com que sempre parlam i analitzam el joc amb el resultat a la mà, la victòria del Mallorca ha estat inqüestionable i merescuda, però la creativitat no ha comparegut en cap moment, com era d’esperar. Nerviosisme, contenció, por de cometre errades, moltes faltes i massa targetes. Tots els ingredients propis d’un equip, el Mallorca, que s’ho jugava pràcticament tot i d’un altre que continua en caiguda lliure, tot i el bon tracte amb la pilota.

Las Palmas ha estat esborrat del camp durant tota la primera part. A la segona, ha reaccionat un poc, ha estat fidel al seu estil, però s’ha trobat amb la millor versió defensiva dels mallorquinistes, conscients de la importància dels tres punts. El Mallorca ha xutat entre els tres pals una vegada i ha marcat. Las Palmas també ho ha fet una vegada i Rajkovic ha fet la millor aturada del partit. Això ha estat tot el que hem vist d’un joc travat, que els mallorquinistes han sabut manejar millor que els canaris. Bastava pegar una ullada a l’alineació inicial de Javier Aguirre per veure que les intencions eren d’interceptar tot el joc creatiu dels homes de García Pimienta. Tots els jugadors amb criteri per moure la pilota eren a la banqueta: Sergi Darder, Manu Morlanes, Radonjic... Per tant, era d’esperar el que ha succeït a Son Moix: un solitari gol de Gio González a una passada del seu company de l’altra banda, Jaume Costa, ha estat suficient per sumar els tres punts més valuosos de la temporada. La resta s’ha convertit en un altre exercici de supervivència per arribar al temps reglamentari amb la suficient tranquil·litat i assegurar la victòria.

Amb el resultat d’avui, virtualment el Mallorca quedaria a Primera, quan queden tres jornades i nou punts per disputar. Tothom ja sap com van els números: si el Cadis perd davant el Getafe, el Mallorca jugarà un any més a la màxima categoria. En tot cas, quedarà una altra possibilitat, que és la de dimarts a Pamplona davant l'Osasuna. A El Sadar, fa dues temporades els mallorquinistes segellaren la permanència.

Periodista
stats