Llegir diaris també és sexi

Hi ha una tendència mundial a evitar el consum d’informació. Quan preguntes el perquè, els que han desertat de les notícies et diuen que ho fan per protegir-se de la negativitat i poder viure la seva vida en pau.

No tot és una qüestió de salut mental, també hi ha un fenomen de saturació: tenim una concurrència tan gran d’emissors i rebem tants missatges al dia que és complicat gestionar-los tots. I aleshores, per fer-ho encara més difícil, si ja tenim informació de franc, abundant i que, a sobre, ens pot amargar l’existència, per què hauríem de pagar per un diari?

Cargando
No hay anuncios

Aquí tenen algunes respostes. Perquè els diaris, per raons d’espai, aturen l’allau: han de triar curosament cada dia i cada hora entre l’important i l’accessori, separar la informació de la desinformació, i poden convertir la informació en coneixement. Aquesta és una de les claus: mentre se’ns amunteguen les alertes del que ha passat, els diaris expliquen per què ha passat i quines en poden ser les conseqüències. I allà on no arriba la informació tenim la columna d’opinió, un destil·lat de pensament que ha necessitat un temps de maduració literària que ens fa el món més comprensible. Agafes un diari, vas passant planes, i ets tu el que ha passat per la informació, i no la informació la que ha passat per tu. I, a més, ho has fet al teu ritme i segons els teus interessos.

No estar ben informat no és una opció. Per prendre decisions importants de la nostra vida, el que podem llegir a la premsa sobre salut, economia o lleure pot fer molt profit. I ja no diguem si es tracta d’informar-se per anar formant el sentit del vot o per entendre els canvis socials. Llegir és sexi, diuen; llegir diaris, a més, et fa eixerit, desvetllat i lúcid.