Fer-se palles amb Nocilla

08/07/2024
2 min

Nocilla ha passat de la llet, cacau, avellanes i sucre que va marcar una generació a llançar un anunci en el qual es veu un ancià col·locar-se un satisfyer en el front per prendre’s la temperatura. Davant té la seva neta, una al·lota jove, propietària de l’aparell masturbatori, que li dona una llesca de pa untada amb crema de cacau i la seva veu en off diu: “Quan li diguis al teu padrí que això no és un termòmetre, digues-li-ho amb Nocilla”.

Els indignats i defensors de la recta moral han posat el crit en el cel i gent com la de la Fundació dels Advocats Cristians es demana que fins a on arribarà la sexualització dels nins. Els ofesos són els mateixos que lamenten la destrucció de la llibertat d’expressió per culpa de la correcció política. I s’entén que per llibertat d'expressió val només la seva, és clar.

No hi ha en aquest anunci cap referència a la infància. Primer, perquè el satisfyer és un aparell tan abstracte com perquè cap criatura sàpiga de què es tracta i, si el problema és la possible pregunta, doncs, escolta, busca-la adequada a la seva edat. Menys queixes, que el padrí no surt xuclant un consolador fàl·lic en pantalla.

El problema dels ofesos radica en el fet que són incapaços de reconèixer el canvi intel·ligentíssim d’estratègia de públic objectiu que sembla afrontar la marca. Tu, senyor conservador, t'hauràs quedat en el fet que era un producte per a nins, però Nocilla, en el seu reposicionament, haurà valorat que és millor enfrontar-se a la caverna moralista que a un debat sobre l’alimentació saludable en la infància. A una balança, el més assenyat (i inevitable) era intentar passar de berenar sistemàtic infantil a un regal hedonista per a adults en la lliga, per exemple, dels bombons.

És del tot impossible que Nocilla no afrontàs aquesta campanya sense calibrar la polèmica que generaria. Els guanys són majors que els possibles danys. La viralitat implica també que et defensin i arribar a un públic objectiu que no aconseguiries sense prendre riscs. Potser el debat hauria de ser si aquests productes, composts majoritàriament de sucre, haurien d'acompanyar-se de la recomanació de consum responsable com les begudes alcohòliques. O tampoc. Per descomptat, un satisfyer no corromprà la societat, com asseguren els més puritans. I sí, els teus fills es masturbaran gojosament quan arribin a l’adolescència. Amb Nocilla o sense. 

stats