15/05/2024

La permanència continua sent virtual

2 min

Molts de canvis d’inici en els dos equips. Aguirre vol creativitat al centre del camp i junt a Morlanes i Sergi Darder, acompanyats de Mascarell i de l’intocable Dani Rodríguez, per situar en punta el canadenc Larín, que ha fet un partit desastrós i ens ha fet enyorar, i molt, Muriqi. Els locals deixen a la banqueta Budimir, el porter titular, Sergio Herrera, i el lateral Mojica. Però les intencions són unes i la realitat és que el Mallorca ha fet una primera part molt enfora d’un equip que té aspiracions de mantenir la categoria. Semblava que era l’Osasuna, el que volia continuar a Primera, que ja s’assegurà fa setmanes.

Llevat d’una semioportunitat de Darder, l’equip que ha marcat el primer ha estat el navarrès, que hi ha posat més intensitat i, en definitiva, més futbol que el mallorquí. En molts de moments, semblava més a prop del 2 a 0 que de l’hipotètic 1 a 1. El Mallorca ha firmat, a la primera part, un dels pitjors partits, per no dir el pitjor, de tota la temporada. Per sort, les coses han canviat al segon temps i els mallorquinistes hi han posat una marxa més i han intentat deixar als vestidors els nervis i l’angoixa. Després que Rajkovic evitàs el 2 a 0 en una gran intervenció, Sergi Darder ha empatat a la sortida d’un córner i també gràcies al rebot en un defensa. Però de rebot també val i, si un equip xuta a porta, a vegades passen aquestes coses: que el Mallorca empata un partit complicat i que queda a molt poc de guanyar, si Aitor Fernández, porter de l’Osasuna, no hagués rebutjat una bona rematada de Lato. Amb l’empat assegurat, el Mallorca, com sempre, s’ha tirat enrere i ha cedit la pilota a l’Osasuna. Als darrers minuts, ha reaparegut l’esperit solidari de l’equip, que s’ha limitat a defensar amb ordre i Antonio Raíllo ha tornat a emergir per fer-se fort en el joc aeri.

El Mallorca cercava repetir l’èxit de fa dues temporades, però aquell equip tenia molt més futbol que l’actual. El punt no és dolent, però s’haurà d’esperar el resultat de Sevilla, on el Cadis s’ho juga tot a una sola carta.   

stats