Tots som en Pau #passesperenpau #dobleutrasolidaria
PalmaÀnims, Tòfol! La Doble Ultra Tramuntana Solidària ‘Passes per en Pau’, que des d’ahir a la matinada corre Tòfol Castanyer, és un exemple clar de l’esport al servei de la solidaritat. Amb aquest repte, l’esportista solleric pretén sensibilitzar la societat illenca de les dificultats a què s’enfronten les famílies que tenen infants amb malalties rares i, alhora, donar visibilitat a la malaltia de Duchenne que pateix en Pau.
“L’esforç que jo faré és gran, però l’esforç que fan en Pau i la seva família és molt més gran. Correré per en Pau i per tots els Paus -deia Tòfol a mitjan setmana- perquè no hagin de pagar la cadira de la seva butxaca: val 15.000 euros, més que un cotxe”. Ahir, la mare d’en Pau, Àngela Santos, recordava que encara no ha rebut l’ajuda de dependència.
L’esportista va començar a córrer amb unes condicions meteorològiques d’allò més adverses. Amb una aiguada i una boira espessa, no hi veien dues passes enfora, i feia un fred d’hivern que gelava. Va fer la penya del Migdia i, d’allà, cap al Puig Major per arribar a Pollença, tornar a pujar cap al Tomir, el puig de Massanella, el puig de l’Ofre, la serra d’Alfàbia i el puig del Teix. S’havia marcat un repte: fer la Serra des de Sóller fins a Pollença i tornar enrere cap a Andratx i, des d’allà, enfilar el darrer tram per acabar a Sóller. Prop de 200 quilòmetres. A cada passa que feia hi havia algú que l’acompanyava i cada pic que coronava es feia una foto amb la banderola de l’empresa que el patrocinava per aconseguir els doblers per a en Pau.
A l’ARA Balears feim un seguiment de la doble ultra des del minut zero. Volem fer visible l’esforç que fa aquest solleric perquè creim que és de justícia difondre aquest repte. Consideram que les administracions s’hi haurien d’implicar més enllà de sortir en roda de premsa donant suport a la cursa. S’hi haurien d’involucrar i reclamar al govern d’Espanya el finançament que ens pertoca. I en som conscients, de l’esforç que des d’aquí fa la consellera Fina Santiago. El seu departament fa comptes gestionar l’any que ve 190 milions d’euros, un 6,2% més que enguany, el 58% dels quals es destinarà a serveis i a equipaments per a persones en situació de dependència. Però no n’hi ha prou.