Parlament
Política Parlament 02/09/2024

Armengol adverteix Prohens que mantenir Le Senne la convertiria en "la presidenta menys democràtica de la història"

Tant el PSIB com MÉS per Mallorca donen per fet que el PP sostindrà l'ultraconservador al càrrec

2 min
La presidenta del Congrés, Francina Armengol.

PalmaA menys de 24 hores del ple que decidirà si el president del Parlament, Gabriel Le Senne, continua al càrrec, el PP manté la incògnita sobre què votarà. El PSIB i MÉS, que varen promoure la remoció, han comparegut aquest matí per incrementar la pressió sobre els populars, el posicionament dels quals és clau. La secretària general del PSIB i presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha donat per fet aquest dilluns al matí que el PP mantindrà Le Senne al càrrec, i ha advertit la cap de l'Executiu, Marga Prohens, que fer-ho la convertiria "en la presidenta menys democràtica de la història de les Balears".

El càrrec de Le Senne està en qüestió per haver esqueixat una fotografia de les Roges del Molinar durant el ple. Però a més, Vox va trencar el pacte de governabilitat amb el PP el passat 12 de juliol, i els populars han mantingut l'esperança de recosir algun tipus d'aliança amb l'extrema dreta al llarg de l'estiu a canvi de mantenir Le Senne a la presidència del Parlament. En declaracions al Parlament recollides per EFE, Armengol ha considerat una falta de respecte institucional que Le Senne continuï presidint la Cambra després d'esquinçar la imatge de les dones represaliades pel franquisme, entre les quals es troba Aurora Picornell. "M'avergonyeix", ha continuat.

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha lamentat que el PP encara no hagi pres la decisió sobre què votarà. "Demanam solucions per a les persones i dignitat per a aquest país", ha exposat. L'ecosobiranista ha donat per fet que el PP "s'abstindrà" i "intentarà vendre-ho com que no es banyen, saben que l'abstenció implica mantenir Le Senne". Si es compleix el seu pronòstic i el PP sosté Le Senne, Apesteguia ha considerat que Prohens refermarà "la seva voluntat d'entendre's amb Vox de manera preferent, de continuar normalitzant allò que no és normalitzable".

stats