Parlament

Cañadas respon a Prohens: "No seria presidenta si no fos pels vots de Vox"

L'esquerra li retreu un discurs "previsible" i sense concrecions

El líder del PSIB, Iago Negueruela, escoltant el discurs de Prohens
01/10/2024
2 min

PalmaEl discurs de la presidenta Marga Prohens amb motiu del debat de política general ha vingut acompanyat d'un recordatori de Vox. Després d'escoltar la cap de l'Executiu, la portaveu del grup parlamentari d'extrema dreta, Manuela Cañadas, ha recordat a Prohens que "no seria presidenta ni el seu partit governaria en solitari si no fos pels vots de Vox". En el mateix sentit, ha assegurat que "moltes mesures" han tirat endavant gràcies a Vox, especialment pel que fa a fiscalitat, i ha trobat a faltar "mencions en temes d'habitatge i contra els ocupes".

Cañadas no ha aclarit encara quina posició té Vox amb relació als pressupostos i la llei de simplificació administrativa, encara que ha dit que s'han reunit amb el vicepresident i conseller d'Economia, Antoni Costa. Fonts coneixedores donen per fet que Vox acabarà permetent que aquestes normes tirin endavant, però en públic Vox manté, per ara, la incògnita i no estalvia crítiques al PP. Cañadas ha fet aquestes declaracions després que Prohens hagi reconegut el paper dels representants de Vox per tirar endavant iniciatives parlamentàries del Govern.

El PSIB defineix el discurs com a "previsible"

A l'altre cantó, l'esquerra ha definit el discurs de Prohens com a "previsible" i "continuista", i sense mesures concretes. El socialista Iago Negueruela ha considerat que Prohens no ha dit "res nou", i li ha retret que no hagi dit res sobre la "tensió al carrer" en assumptes com els retrocessos en llengua. "Les úniques aclucades d'ullet han estat per a Vox o el que queda de Vox", ha sentenciat.

Per la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha carregat contra la "falta d'autocrítica" i l'"excés d'autocomplaença" de Prohens. Des d'Unides Podem, Cristina Gómez li ha retret que no hagi aportat més solucions als problemes d'habitatge. Al seu torn, el diputat de Més per Menorca, Josep Castells, ha lamentat que la presidenta hagi obviat la "feina heretada" i ha criticat que Prohens no hagi dit "ni una paraula sobre la inspecció de lloguer vacacional".

stats