Parlament
Política Parlament 21/12/2023

El conseller d'Empresa diu que el Govern "sempre comptarà amb sindicats i patronals"

Vox compara UGT i CCOO amb la Fundació Francisco Franco i cita Primo de Rivera

A.M.
2 min
El conseller d'Empresa, Ocupació i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro.

PalmaVox ha imposat al PP la supressió de les subvencions a CCOO, UGT, PIMEM i CAEB per valor de 400.000 euros. En la mateixa sessió plenària en què aquesta eliminació ha sortit endavant, el conseller d'Empresa, Alejandro Sáenz de San Pedro, s'ha defensat de les crítiques de l'oposició assegurant que l'Executiu "sempre comptarà amb les patronals i els sindicats". Ho ha assegurat en resposta a una intervenció del socialista Llorenç Pou, que ha acusat el Govern de trair els agents econòmics. "Anar en contra de les patronals i els sindicats és debilitar els treballadors, i la víctima següent del pacte PP-Vox serà el Tribunal d'Arbitratge i Mediació (TAMIB)", ha assenyalat Pou. El conseller, però, en cap moment s'ha referit a la supressió de les partides en concret. Les esmenes han sortit endavant amb els vots a favor del PP, Vox, el díscol de Vox i el diputat de Formentera.

Per la seva banda, el diputat de Vox Sergio Rodríguez ha estat vehement a defensar la seva esmena. "Al PP no li agrada, ells no la volien i varen votar-hi en contra a la comissió", ha remarcat Rodríguez, malgrat que aquest matí el vicepresident del Govern, Antoni Costa, ha defensat que la mesura ja formava part de l'acord d'investidura amb Vox. "Per què l'acceptaran? Perquè hem negociat", ha reblat: "Els hem hagut d'empènyer un poc".

Després que aquest matí tant UGT com CCOO hagin decidit tancar les seves oficines d'igualtat com a conseqüència d'haver-se quedat sense ajudes, Rodríguez ha carregat contra els posicionaments d'aquests sindicats a favor de l'amnistia i contra l'empresonament dels líders independentistes. "A aquests hem de subvencionar?", s'ha demanat: "I a la fundació Francisco Franco també, no?", ha dit comparant les dues organitzacions amb l'entitat que exalta la dictadura. Rodríguez ha acabat citant el fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera, i ha assegurat que "no es pot dir pàtria a un poble que no té el pa i no coneix la justícia".

stats