Parlament
Política Parlament 21/12/2023

Costa insisteix en l'acusació contra Córdoba malgrat el seu sí als pressupostos

El vicepresident evita respondre a si el PP tornarà a considerar el diputat de Formentera un soci estable

A.M.
2 min
El diputat de Sa Unió de Formentera, Llorenç Córdoba, aquest matí al ple

PalmaEl diputat per Formentera, Llorenç Córdoba, ha acabat donant suport aquest dijous al projecte de pressupostos del Govern, malgrat haver-ho posat en dubte en les darreres setmanes i les acusacions que tant el seu partit com el mateix Executiu varen fer contra ell. Minuts després d'aprovats els comptes, el vicepresident del Govern, Antoni Costa, ha insistit que el compromís de l'Executiu és "amb els ciutadans de Formentera" i no envers Córdoba i, en el mateix sentit, ha mantingut que no va "mentir" quan va assegurar que el formenterer havia demanat una major retribució personal a canvi de mantenir-se com a soci estable del PP. El també conseller d'Economia ha evitat a les preguntes dels periodistes aclarir si des d'ara el tornen a considerar un soci estable.

Les declaracions de Córdoba posant en dubte el seu vot per als pressupostos de l'Executiu (mai va aclarir per quin motiu a preguntes dels periodistes) han tingut conseqüències per al PP. Per començar, la possibilitat de perdre un vot en la votació dels comptes ha donat força negociadora a Vox. El passat set de desembre, Costa va confirmar les acusacions que el mateix partit de Córdoba, Sa Unió de Formentera, havia fet contra el formenterer: el partit va dir que havia exigit un sobresou de prop de 4.000 euros a la presidenta Marga Prohens. El vicepresident va limitar-se a afirmar que aquesta acusació era "certa" i va assegurar que el diputat havia intentat "condicionar l'estabilitat del Govern" pressionant-lo "no en funció dels interessos de Formentera i els seus ciutadans, sinó dels seus interessos personals". El passat 15 de desembre, Costa va admetre que malgrat tot havien reprès les negociacions amb Córdoba per intentar comptar amb ell per als pressupostos, i aquest mateix dijous, el vicepresident li ha donat la mà, agraint-li el suport, com ho ha fet amb els representants de Vox i el diputat no adscrit, Xisco Cardona. En aquest sentit, ha remarcat que l'única condició del formenterer a canvi del seu vot favorable ha estat que el PP acceptàs "totes les esmenes que havia presentat Sa Unió".

Per la seva banda, Córdoba ha dit que confia en "reconduir" el que ha titllat de "malentès" amb Sa Unió, que li reclama la dimissió i estudia com presentar una moció de censura al Consell de Formentera, d'on n'és el president. A més, preveu fer-lo fora del partit abans del 31 de desembre. Córdoba ha descartat dimitir assegurant que "no hi ha motius" per fer-ho i ha tornat a negar les acusacions d'un suposat xantatge a Prohens. En aquest sentit, ha admès que sí que havia mantingut converses amb el PP sobre les assignacions als diputats del Parlament, però ho ha desvinculat de les seves declaracions posant en dubte el seu suport al Govern. "No s'ha demanat res de manera il·legal, és una negociació interna de com es fa la distribució", ha justificat. També s'ha mostrat sorprès per les declaracions del vicepresident, ha insistit que les acusacions són "clarament falses" i fruit de "notícies que no són correctes". Tot i que va arribar a sol·licitar un canvi de seient a l'hemicicle per estar més lluny de la bancada del PP, Córdoba ha defensat que mai va arribar a trencar amb els populars i ha assegurat que el canvi de veïns es pot revertir.

stats