Parlament
Política Parlament 16/01/2024

Garriga (Vox): "Arrossegam el PP a fer tot allò a què no s'atreveix"

El secretari general de la formació presumeix de les cessions dels populars obtingudes a canvi dels pressupostos

2 min
Ignacio Garriga aquest migdia al Parlament

PalmaEl secretari general de Vox, Ignacio Garriga, ha visitat aquest dimarts el Parlament, des d'on ha felicitat el grup parlamentari de Vox. Un estira i arronsa que va tensar la relació amb el PP. però amb el qual l'extrema dreta va aconseguir que es dotàs la segregació dels alumnes per llengua amb 20 milions d'euros. "Quan Vox hi és, arrossegam el PP a fer tot allò a què no s'atreveix", ha reivindicat el dirigent estatal del partit. Els comptes, ha remarcat, duen la "marca indubtable de Vox". Garriga també ha remarcat la retirada de les subvencions a sindicats i patronals que la formació va exigir per tirar endavant el projecte de llei.

El Govern de les Illes ha patit l'efecte col·lateral de les tensions entre la direcció de l'extrema dreta a Madrid i el PP d'Alberto Núñez Feijóo. El partit de Santiago Abascal va endurir el to de les converses en aquest territori després d'acusar Génova de no voler fer un front comú contra el PSOE al Congrés. Les Illes Balears, que són l'únic territori en què el PP va aconseguir deixar Vox fora del govern, són la comunitat on l'Executiu popular afronta una major inestabilitat amb els seus socis. "Feijóo un dia convoca una manifestació i l'endemà s'asseu amb Pedro Sánchez" , ha criticat: "Està cometent una gran estafa perquè suposadament és el gran líder de l'oposició",

"És imprescindible que el PP tingui un Vox fort al seu costat per protagonitzar polítiques i canvis que ells, per si sols, són incapaços de protagonitzar", ha remarcat Garriga. Tot i això, ha rebutjat, per ara, pressionar el PP per ocupar algunes conselleries. "És un canvi de polítiques, no de cadires, però exercirem tota la força parlamentària que ens han atorgat els ciutadans, i no renunciarem a tot el que estigui a les nostres mans perquè els ciutadans vegin el canvi", ha remarcat el dirigent de Vox: "Ens preocupen les polítiques, no les cadires".

"Hi ha democràcia interna"

D'altra banda, Garriga ha tornat a defensar el lideratge d'Abascal a les portes de l'Assemblea General prevista pel partit amb vista al proper 27 de gener. Un manifest anònim publicat el passat dilluns a El Mundo denunciava falta de democràcia interna al partit i cridava a desbancar Abascal, l'eurodiputat Jorge Buxadé, el diputat al Congrés Ignacio Hoces, i els col·laboradors del partit Kiko Méndez Monasterio i Gabriel Ariza. Garriga ha titllat el comunicat de "maniobra per desestabilitzar": "A Vox hi ha sobrada i manifesta democràcia interna".

stats