Parlament

El Govern aprovarà el sostre de despesa gràcies a l'abstenció de Vox

El PP acorda mesures sobre immigració amb l'extrema dreta

La portaveu de Vox, Manuela Cañadas
21/10/2024
1 min

PalmaEl Govern ja té garantida l'aprovació del sostre de despesa gràcies a l'abstenció de Vox. L'extrema dreta ha anunciat aquest dilluns el sentit del seu vot. La portaveu del grup parlamentari, Manuela Cañadas, ha assegurat que, a canvi, el PP s'ha compromès a no acceptar el repartiment de menors migrants que proposa el govern espanyol, a més d'altres mesures per lluitar contra la immigració irregular.

Cañadas ha assegurat que han arribat a aquest acord durant les negociacions que han mantingut aquest cap de setmana. Ha explicat, a més, que també han acostat posicions pel que fa a la segregació lingüística o l'aplicació del pin parental, encara que continuaran negociant per concretar les mesures en els pressupostos. "Hem avançat en qüestions importants per Vox", ha assegurat, per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras: "Hi ha compromisos ferms". Ha detallat que s'han tancat a acords "en matèria d'immigració, ocupació il·legal, i també en habitatge": "Els compromisos els anunciarem una vegada tancats, no només per l'aprovació de demà del sostre de despesa".

Vox és l'únic grup parlamentari que ha acceptat facilitar l'aprovació del sostre de despesa. El PSIB ha retret al PP que aprovi la llei amb el suport de tres "trànsfugues" –dos diputats no adscrits i el diputat per Formentera, Llorenç Córdoba–, a canvi de mantenir Gabriel Le Senne "a la cadira" de la presidència del Parlament. El portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha anunciat el seu vot en contra del sostre de despesa, perquè servirà "per votar uns pressupostos amb Vox".

stats