Parlament

El Govern encarrega auditories de 60 contractes signats durant la pandèmia

El PP insisteix en assenyalar els contactes del Govern amb Koldo García

Marga Prohens aquest matí al Parlament
A.M.
22/10/2024
1 min

PalmaEl Govern encarregarà una auditoria externa d'una seixantena d'expedients de contractació urgent de material sanitari signats pel Govern del Pacte durant la pandèmia, concretament entre 2020 i 2022. L'objectiu de l'Executiu és detectar possibles irregularitats, amb motiu de la investigació de l'Audiència Nacional pel cas Koldo.

S'examinaran tots els contractes de més de 100.000 euros. La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha remarcat durant el ple del Parlament que l'expresidenta Francina Armengol és "el veritable contacte" a les Illes de la trama presumptament corrupta que té el nom de Koldo García, exassessor de l'exministre José Luis Ábalos.

"Quantes empreses més varen entrar, de la mà de Koldo i Armengol, a les Illes?", s'ha demanat Prohens. El PP insisteix en els contractes de les empreses Soluciones de Gestión i Eurofins Megalab, que varen signar contractes amb l'anterior Govern i ara estan essent investigades. "Volem arribar fins al final i saber tot el que va passar i el que es va negar, o sobre què es va mentir en comissió", ha remarcat Prohens.

El líder del grup parlamentari del PSIB, Iago Negueruela, ha criticat que la presidenta i els consellers no responguin a les preguntes durant la sessió de control al Govern, sinó que es refereixin a la trama Koldo. En el mateix sentit, ha recordat l'exdirigent popular José María Rodríguez, remarcant que encara controla les decisions del partit. Prohens ha respost citant la condemna a excàrrecs del PSIB pel cas Multimèdia o el cas Ports.

stats