Parlament
Política Parlament 24/09/2024

La Conselleria d'Hisenda retorna el 36% dels doblers procedents dels fons europeus

En total, l'Executiu renuncia a prop de 6,9 milions d'euros, segons el conseller d'Hisenda

1 min
Antoni Costa aquest matí

PalmaLa Conselleria d'Hisenda ha posat la xifra de doblers procedents de fons europeus que ha hagut de retornar. En resposta a una pregunta del PSIB, el vicepresident i conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, ha remarcat que al seu departament "s'han retornat un 36% de fons europeus del mecanisme de Recuperació i Resiliència", i no "més de la meitat d'aquests fons", com afirmava el PSIB.

"La Conselleria d'Hisenda té assignats 18,5 milions d'euros, dels quals, fins ara, s'han retornat 3,3 milions a instàncies del Govern de Francina Armengol i, per desgràcia, s'ha hagut de comunicar a l'Estat la intenció de retornar 3,6 milions més", ha insistit Costa. Per tant, el departament hauria tornat 6,9 milions d'euros per no haver-los executat a temps.

Segons el vicepresident, en el darrer any de legislatura s'ha renunciat tres dels quatre projectes per desplegar infraestructures de banda ampla, corresponents al Programa Únic. En aquest cas, ha dit, es retorna a instàncies d'Armengol. També es va renunciar a un programa dedicat a edificis per valor d'1,7 milions d'euros, perquè no hi havia beneficiaris que complissin els termes que va establir l'Estat. "Un fracàs estrepitós", ha dit.

En paral·lel, Costa ha esmentat el Programa dedicat a serveis per als Ajuntaments que, al seu entendre, no era adequat a les característiques dels consistoris de les Illes. "S'hi varen presentar vuit ajuntaments, i cinc varen renunciar immediatament quan varen veure la paperassa que implicava", ha dit. Costa ha responsabilitzat l'executiu espanyol per establir uns criteris per repartir els fons europeus amb "massa burocràcia, terminis massa curts i inadequació a les necessitats dels ciutadans".

stats