Bandera LGTBI
Política Parlament Act. fa 17 min

El jutjat admet a tràmit la demanda de Le Senne contra el Parlament per la bandera LGTBI

El dirigent de Vox va presentar un recurs contra la decisió majoritària de la Mesa de penjar el símbol a la façana

ARA BALEARS
2 min
Gabriel Le Senne, president del parlament Balear.

PalmaLa denúncia de Gabriel Le Senne contra el Parlament, que ell mateix presideix, ha estat admesa a tràmit. El dirigent de Vox va recórrer als tribunals quan la majoria de la Mesa (tots els partits excepte Vox) va acordar que es penjàs la bandera LGTBI de la façana el Dia de l'orgull, i el jutjat contenciós-administratiu l'ha acceptat i ha iniciat els procediments. Com ha avançat Última Hora i confirmen fonts parlamentàries, el tribunal en va informar la Mesa el passat 24 de juliol i va demanar la documentació de l'expedient sobre la bandera.

Le Senne va acudir als tribunals després de convocar una roda de premsa urgent en què va acusar el PP de "traïció" per haver votat a favor de penjar la bandera. El líder de la Cambra va argumentar que existia un acord verbal entre Vox i els populars perquè no s'exhibissin símbols no oficials si no era per unanimitat. El president va sol·licitar que es retiràs la bandera com a mesura cautelaríssima, cosa que no es va fer, bàsicament perquè només es va penjar durant un dia. També va criticar que es fes servir la bandera "amb finalitats partidistes, en voler identificar-la amb posicions ideològiques" i citava jurisprudència del Tribunal Suprem i altres tribunals al respecte.

Com informa Europa Press, en la reunió de la Mesa en què es va parlar de l'admissió a tràmit del recurs, també es va acordar encarregar un informe als serveis jurídics de la Cambra perquè es pronunciïn sobre si Le Senne ha d'abandonar la Mesa quan es debati aquest assumpte, ja que és ell qui va interposar el recurs. Les representants del PSIB, Pilar Costa i Mercedes Garrido, consideraven contradictori que el dirigent de Vox pugui conèixer l'estratègia jurídica de la Cambra a qui ell mateix ha demandat. Previsiblement, aquest informe s'abordarà a la pròxima reunió de la Mesa, el 4 de setembre. Justament l'endemà del ple extraordinari convocat per debatre la remoció de Le Senne per haver esqueixat una fotografia d'Aurora Picornell i les Roges del Molinar. El PP encara no ha aclarit com es posiciona al respecte.

stats