Parlament
Política Parlament 04/09/2024

El Govern vol permetre que els habitatges legalitzats en rústic continuïn amb el lloguer turístic

El PP presenta l'"esmena March" en referència al batle socialista de Pollença, que dona suport a la iniciativa

1 min
Entrada d’una casa al centre de Pollença amb la placa que identifica els lloguers vacacionals.

PalmaEl PP vol modificar el Decret de simplificació administrativa perquè els habitatges irregulars en rústic que es legalitzin mitjançant la norma puguin, a més, continuar explotant econòmicament els seus immobles amb el lloguer turístic. El portaveu del grup parlamentari popular, Sebastià Sagreras, ha anunciat que impulsarà una esmena en aquest sentit. A més, l'ha batejat com "l'esmena March" en referència al batle socialista de Pollença, Martí March, després que el municipi aprovàs en el ple (amb el vot contrari de MÉS) instar la Cambra a presentar aquesta esmena.

"Ens ho demana l'Ajuntament de Pollença i ens sembla raonable, ja que no suposa ni una plaça turística més, ni tampoc més pressió al territori", ha argumentat Sagreras, que ha insistit que els immobles afectats per l'esmena ja disposen ara de llicència turística, encara que s'hagin construït de manera il·legal. "No hi haurà més places turístiques de les existents ni tampoc més pressió sobre el territori", ha defensat el popular. "Es tracta que els propietaris no evitin la legalització per poder conservar la plaça turística", ha justificat.

Tot i el posicionament del batle de Pollença, però, l'esmena no tindrà el suport del PSIB al Parlament. "Una cosa és el grup parlamentari i l'altra, el posicionament dels ajuntaments", ha explicat el portaveu del PSIB, Iago Negueruela. Ni MÉS per Mallorca ni Unides Podem donaran, tampoc, suport a la iniciativa. En canvi, la portaveu de Vox, Manuela Cañadas, ha assegurat veure amb bons ulls la proposta, encara que no ha concretat si Vox hi donarà suport.

stats