Parlament
Política Parlament 26/09/2023

Prohens encén els ànims al Parlament en exhibir una foto de Josu Ternera

"Aquests no són els meus socis", ha retret al portaveu socialista Iago Negueruela

2 min
Marga Prohens aquest dematí al Parlament

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha duit dos cartells amb les fotografies impreses de l'expresident català Carles Puigdemont i l'exdirigent d'ETA Josu Ternera i els ha exhibit durant la sessió de control al Parlament. Ho ha fet per respondre a una pregunta del portaveu del PSIB, Iago Negueruela, sobre els seus socis. "Aquests no són els meus socis", ha etzibat mostrant els cartells la presidenta, en referència a les negociacions per la investidura de Pedro Sánchez a Madrid.

En resposta a les preguntes de Negueruela per l'aliança del Govern amb Vox, Prohens ha respost mostrant les fotografies. "Sap qui no són els meus socis? Aquest senyor d'aquí, aquest terrorista que justifica l'assassinat de guàrdies civils", ha respost la presidenta en referència a Ternera.

La intervenció de Prohens ha generat crítiques contundents del socialista, que en la pregunta següent ha considerat "indigna" la mostra de fotografies i ha exigit que retiri les seves paraules del diari de sessions. "Josu Ternera és un assassí", ha respost Negueruela: "No pot dur una foto a l'hemicicle dient que el nostre partit ha pactat amb un assassí". El portaveu socialista ha retret a la presidenta una actitud que ha atribuït a la seva etapa anterior com a líder de l'oposició: "És la presidenta del Govern, que ha duit a aquesta Cambra la foto d'un terrorista d'ETA".

Negueruela ha fet aquesta intervenció perquè el president del Parlament, Gabriele Le Senne, li ha donat la paraula per respondre a les al·lusions de Prohens, en atenció al reglament de la Cambra. L'actuació de Le Senne també ha aixecat protestes a la bancada dels conservadors. Diversos diputats de Vox, a més, han sortit de l'hemicicle durant la intervenció de Negueruela, en senyal de protesta.

Prohens s'ha negat a retirar les seves paraules i l'exhibició de la fotografia. "No ho retir i no callaré davant les seves amenaces", ha etzibat la cap de l'Executiu, que ha exigit al diputat del PSIB que "rebaixi el to": "És l'únic que està faltant al respecte". Després de les tensions mantingudes a l'hemicicle, Prohens s'ha reunit amb Le Senne a una sala en privat. Segons ha sabut l'ARA Balears, la presidenta ha traslladat al líder de la cambra el seu malestar per la manera com s'ha aplicat el reglament de la Cambra.

stats