Parlament
Política Parlament 15/07/2024

Tres dies després de trencar el pacte, Le Senne encara no ha parlat amb Prohens

Fonts de Vox insisteixen que no pensa dimitir com a president de la Cambra

ARA Balears
2 min
Gabriel Le Senne, aquest divendres al Parlament.

PalmaSantiago Abascal va trencar la nit del passat dijous tots els pactes autonòmics de Vox amb el PP, inclòs el de les Illes Balears. La presidenta, Marga Prohens, va comparèixer divendres per exigir al líder del Parlament, Gabriel Le Senne, que fos "coherent" i dimitís del càrrec, l'únic seient institucional que l'acord de governabilitat va brindar a Vox. Però tres dies després del xoc, Le Senne ha admès aquest dilluns al matí que encara no ha parlat amb Prohens. A més, ha evitat pronunciar-se sobre si pensa apartar-se de la presidència o no.

Prohens donava per fet que la ruptura "unilateral" de l'acord que va fer Abascal implica que Le Senne s'aparti, però el mateix líder estatal de Vox va considerar que les presidències parlamentàries de Vox no tenen per què estar afectades per aquest fet. Fonts de Vox han confirmat a Efe que Le Senne disposa del suport total de la direcció estatal de Vox, i que la seva intenció és continuar al capdavant del Parlament. El pròxim dimecres, de fet, es reuneix la Junta de portaveus, en què els partits tractaran la crisi institucional.

En l'ordre del dia també hi ha la queixa de l'oposició per l'expulsió per part de Le Senne de les diputades socialistes Mercedes Garrido i Pilar Costa, després d'esqueixar una fotografia de les Roges del Molinar, en el ple del passat 18 de juny. Diversos partits han reclamat que es convoqui un ple extraordinari per votar la remoció de Le Senne, però només el president de la Cambra té la potestat per convocar la Diputació Permanent, que és qui hauria de convocar el ple. Perquè prosperi, cal el suport de tres cinquenes parts dels diputats autonòmics, per la qual cosa el PP hi hauria de votar a favor.

stats