Parlament
Política Parlament 18/09/2024

Vox admet que Abascal decidirà si donen suport als pressupostos del Govern

Cañadas assegura que esperaran les "instruccions" de Madrid al respecte

A.M.
2 min
Manuela Cañadas aquest matí

PalmaVox a les Balears ha admès en roda de premsa que serà la direcció estatal del partit qui decidirà si donen suport o no als pressupostos del Govern. Independentment de l'opinió de la formació a les Illes al respecte, i de la relació entre el PP i Vox a les Illes, serà el seu líder estatal, Santiago Abascal, qui dictarà la posició del partit. La portaveu del grup, Manuela Cañadas, ha assenyalat que la formació negocia "punt per punt" cada mesura amb el Govern i ha remarcat que, quan toqui parlar de pressupostos, la direcció de Madrid els comunicarà "què han de fer" i rebran "instruccions".

El control de Madrid sobre el grup parlamentari és absolut. Fonts de la formació expliquen que els responsables de l'organització interna del partit ja expliciten en els correus que les ordres provenen de Madrid. Com va explicar l'ARA Balears, el grup parlamentari de Vox a les Balears ha estat completament apartat com a interlocutor i ha perdut tota l’autonomia, fins al punt que el grup deixarà de reunir-se setmanalment. L'estructura vertical del partit, juntament amb el fet que la formació pateix una crisi interna sense precedents a les Illes, han afavorit aquest tipus de funcionament, que Cañadas ja admet en roda de premsa. Els diputats de les Illes, de fet, ni tan sols sabien que Abascal decretaria el trencament de l'acord d'investidura amb el Govern balear, com va apuntar aquest diari.

De fet, tots els esforços del PP per intentar recosir ponts amb la formació a canvi d'obtenir el suport de Vox a la Llei de Simplificació i els pressupostos, s'han centrat en negociar amb Madrid. De fet, els populars varen decidir mantenir Gabriel Le Senne a la presidència del Parlament després de mantenir contactes amb l'equip d'Abascal. Per tant, ara com ara l'estabilitat del Govern balear depèn de la direcció de Vox a Madrid.

stats