Parlament
Política Parlament 04/09/2024

Vox s'obre a pactes puntuals després del suport del PP a Le Senne

La portaveu del grup parlamentari assegura que ja s'han reunit amb el Govern per parlar del decret de simplificació

2 min
Manuela Cañadas aquest matí

PalmaLa portaveu del grup parlamentari de Vox, Manuela Cañadas, ha aplaudit aquest dimecres la decisió del PP de sostenir Gabriel Le Senne. Els populars varen permetre mitjançant una abstenció clau que continuï com a president del Parlament malgrat haver esqueixat una fotografia de les Roges del Molinar a l'hemicicle. Un gest que Cañadas ha considerat que implica "estendre una mà" a Vox després de la ruptura de l'acord de governabilitat. En aquest sentit, ha assegurat que permetrà que els dos partits puguin "arribar puntualment a acords" fins que el pacte de governabilitat "es restableixi si es pren seriosament el tema de la immigració il·legal a Espanya".

La portaveu de Vox ha assegurat que poc després del ple en què el PP va salvar Le Senne, representants del seu grup parlamentari varen mantenir una reunió amb el vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, per debatre sobre el Decret de simplificació administrativa. "Per dir-li en quins punts estam d'acord i en quins no", ha exposat. "Defensarem mesura a mesura", ha continuat.

Cañadas ha fet aquestes declaracions després de carregar contra els migrants algerians i especialment els menors d'edat que arriben irregularment a les Illes, els quals ha vinculat a la delinqüència. Una relació que ha intentat alimentar llegint notícies de successos exclusivament relacionades amb ciutadans d'aquesta nacionalitat. El líder estatal de Vox, Santiago Abascal, va decretar la ruptura unilateral de tots els pactes autonòmics amb el PP perquè considera que no és prou dur contra la immigració irregular.

Mesures disciplinàries contra els díscols

La portaveu també s'ha referit al comunicat que aquest matí han fet públic els tres diputats díscols de Vox (un dels quals ja ha passat a no adscrit). Després que els tres parlamentaris hagin criticat la decisió d'Abascal de trencar amb el PP, Cañadas ha avançat que el grup emprendrà "mesures disciplinàries" contra ells, encara que no les ha concretat. "És incompatible entrar en unes llistes a un grup parlamentari, anar en contra del teu partit i qüestionar-ne les decisions", ha exposat. En el mateix sentit, ha llançat un missatge al PP: "La democràcia no és negociar, pactar o sostenir una majoria parlamentària amb trànsfugues".

stats