Parlament
Política Parlament 18/06/2024

Vox esclata contra Prohens i l'acusa de "faltar al respecte" a Le Senne

Prohens respon demanant a l'extrema dreta que no "repeteixi" el discurs de l'esquerra

2 min
Manuela Cañadas aquest matí al ple

PalmaLes tensions i els retrets creuats entre el PP i Vox s'han anat incrementant en els darrers dies per la bandera LGTBI. Tot i que l'any passat, en plenes negociacions per la investidura de Marga Prohens, el PP va cedir davant Vox, enguany s'ha plantat i ha decidit votar a favor que es pengi la bandera que reivindica els drets del col·lectiu a la façana del Parlament. Una decisió que ha enfurismat Vox. Després que el passat dijous el mateix president, Gabriel Le Senne, convocàs una roda de premsa extraordinària i acusàs el PP de "traïció", la portaveu de Vox al Parlament, Manuela Cañadas, ha retret a la presidenta Marga Prohens que hagi faltat al "respecte" del líder de la Cambra. "Penjar banderes no solucionarà cap problema ni serveix de cortina de fum per evitar les seves responsabilitats", ha etzibat.

Cañadas ha carregat contra Prohens per fer "manifestos deixant enrere els seus socis de Govern": "No ho entén ningú, i atacar el president del Parlament no només és una falta de respecte, sinó injust i una descarada manera d'amagar els problemes reals dels ciutadans". Cañadas també ha retret al PP haver duplicat les places d'aparcament al Caló del Moro: "No és una mesura meditada i consensuada". "La demagògia i el populisme no va amb nosaltres", ha etzibat, i ha assegurat que espera "tornar a trobar" el Govern en el camí de "canviar les coses per als ciutadans i tractar els problemes reals que els afecten".

En el torn de resposta, Prohens ha reclamat a Vox que "si la demagògia no va" amb ells, no "repeteixin el discurs de l'esquerra". Sobre el pàrquing, ha recomanat a la diputada que "parli amb els veïns" perquè, segons ha defensat, l'ampliació respon a una qüestió de "tranquil·litat i, sobretot, de seguretat en cas d'evacuació".

stats