Parlament

Vox, a Prohens: "Si vol els nostres vots, haurà d'atendre les nostres demandes"

Cañadas acusa Prohens de voler "agradar" Feijóo abans que la ciutadania de les Illes

La portaveu de Vox, Manuela Cañadas
02/10/2024
2 min

PalmaMà estesa de Vox a la presidenta Marga Prohens. Malgrat el discurs crític amb la gestió del PP de la portaveu del grup parlamentari de l'extrema dreta, Manuela Cañadas, ha deixat la porta oberta a pactes. "Si vol els nostres vots, haurà d'atendre a les nostres demandes", ha remarcat.

La diputada ha justificat la ruptura de l'acord de governabilitat amb el PP, malgrat que les relacions entre els dos grups eren bones el mes de juliol, quan la direcció de Santiago Abascal va decretar el trencament unilateral del pacte. Cañadas ha subratllat les diferències amb el partit de Prohens, i ha carregat contra el posicionament en matèria de migració del líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo. Encara que la mateixa Cañadas ha admès en roda de premsa que el sentit del vot del seu grup parlamentari en qüestions com els pressupostos autonòmics es decideix a Madrid, la parlamentària ha acusat Prohens de voler "agradar al senyor Feijóo" en lloc de "fer el millor per les nostres Illes i els seus votants".

A més, Cañadas ha assegurat que els ciutadans de les Illes "amb prou feines han notat el canvi de Govern", i ha assegurat que el suport de Vox a iniciatives del PP com els comptes o la llei de simplificació administrativa estan condicionades al fet que l'Executiu sigui "valent" per aplicar les polítiques de Vox. "Si estan disposats a canviar les coses, ens trobaran", ha assegurat. En el mateix sentit, ha insistit en un dels mantres de Vox i ha exigit al PP que garanteixi l'elecció de llengua a les aules i posi límits al "separatisme" i al "fanatisme lingüístic del català".

Prohens insta Vox a "no baixar del canvi"

La presidenta ha demanat a l'extrema dreta que "no baixi del canvi" i continuï donant-li suport. També ha carregat contra l'esquerra per instar a fer un cordó sanitari a Vox. "La carta de normalitat a Vox la donen els ciutadans, els vots", ha dit en una intervenció aplaudida per la bancada verda. "Són votants que mereixen tot el meu respecte", ha dit.

Amb tot, ha respost a Cañadas que l'Administració permet a tots els ciutadans emprar "les dues llengües oficials", i li ha retret que hagi dirigit crítiques al Govern relacionades amb Feijóo o amb polítiques europees: "Tenc les competències que tenc".

stats