Parlament
Política Parlament 15/07/2024

Vox respon que si Le Senne dimiteix, Prohens també ho ha de fer

Cañadas acusa el PP d'acceptar "una invasió" de migrants i obre la porta a trencar el pacte al Consell

2 min
Manuela Cañadas aquest matí

PalmaLa portaveu de Vox al Parlament, Manuela Cañadas, ha respost a la presidenta del Govern, Marga Prohens, que si Gabriel Le Senne ha de dimitir com a president del Parlament, ella "també hauria de dimitir" com a cap de l'Executiu i líder del PP. La diputada ha assegurat que la responsabilitat que s'hagi trencat l'acord de governabilitat és del PP i ha insistit que el mateix acord que situava Le Senne com a líder de la Cambra era el que preveia que Vox facilitàs la investidura de Prohens, per la qual cosa els càrrecs estan vinculats.

Cañadas ha fet aquestes declaracions després que el passat divendres Prohens reclamàs la dimissió de Le Senne, "per coherència", després que el líder estatal del partit, Santiago Abascal, donàs per trencats tots els acords autonòmics entre els dos partits, acusant el PP d'haver acceptat rebre menors no acompanyats als territoris on governa, per un principi de solidaritat amb les llles Canàries, que va negociar amb la Moncloa el repartiment.

Segons Cañadas, el PP és tolerant amb la "invasió" d'immigrants, que ha associat a la inseguretat. Encara que Prohens va criticar que el repartiment dels menors ni tan sols està previst als 110 de l'acord entre el PP i Vox a les Illes, Cañadas s'ha aferrat a les dues mesures en matèria d'immigració que es preveuen al document per justificar el trencament unilateral de l'acord. El punt 105, que estableix l'elaboració "d'un pla de xoc immediat contra la immigració il·legal", i el punt 107, que apunta que davant l'increment de l'arribada de pasteres "es potenciarà la coordinació amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat davant els possibles casos d'immigració il·legal".

Obre la porta a la sortida del Consell de Mallorca

Cañadas ha assegurat que, per ara, el trencament amb el PP només correspon al Parlament, però ha obert la porta a avaluar les aliances de Vox i populars als ajuntaments on governen i al Consell de Mallorca, institució que gestiona l'arribada dels menors migrants. "Ho valorarem", ha dit.

stats