Parlament
Política Parlament 16/09/2024

Vox vol obligar tots els centres educatius a penjar la bandera d'Espanya

L'extrema dreta presenta una iniciativa al Parlament perquè el símbol s'exhibeixi a escoles i instituts

ARA Balears
1 min
Manuela Cañadas aquest matí al ple

PalmaVox ha registrat aquest dilluns una proposta al Parlament per instar el Govern a assegurar que a tots els centres educatius onegi la bandera d'Espanya, juntament amb la de la comunitat. "Exigim que posin les banderes d'Espanya", ha defensat la portaveu del grup parlamentari, Manuela Cañadas, que ha carregat contra les banderes "independentistes" que es veuen en alguns centres i, al seu entendre, no "representen" tothom.

"És lamentable l'ofensiva que pateixen molts ciutadans cap a la seva identitat espanyola i els símbols que la representen", ha exposat. Amb la proposta, Vox ha recalcat que el Govern ha de fer complir la Llei de banderes. Considera que l'Administració ha consentit durant dècades "actuacions sectàries, veneració d'altres símbols i banderes que representen col·lectius, no tots, i a més ha mostrat el seu suport explícit a qui les executa".

En la iniciativa, el grup parlamentari considera que la bandera espanyola "ha de ser respectada i protegida per tots els ciutadans, i especialment els docents, encarregats d'educar els seus alumnes en valors com la concòrdia i el respecte a les normes i l'autoritat".

stats