Activa't Inca i l'Hospital d'Inca col·laboraran per a millorar l'experiència hospitalària dels infants mares i nadons

La recaptació solidària de la Nit del Vi a Inca, que se celebrà dia 19 d'octubre, servirà per finançar el projecte destinat a humanitzar diferents espais de la planta maternoinfantil de l'Hospital Comarcal d'Inca.

Moment de la firma del conveni de col·laboració
ARA Balears
03/10/2024
2 min

PalmaL'entitat Activat Inca Associació Empresarial i l'Hospital Comarcal d'Inca col·laboraran per a millorar l'experiència hospitalària de les mares, nadons i infants. Així es recull al protocol signat entre totes dues entitats per part de la presidenta d'Activa't Inca Associació Empresarial, Mar Nicolau i del gerent de l'Hospital Comarcal d'Inca, Francisco Ferrer.

Aquesta iniciativa es canalitzarà mitjançant l'acció social Activa't Inca amb la infància que desenvoluparà el projecte d'humanització de diferents espais de la planta maternoinfantil de l'Hospital Comarcal d'Inca creant un entorn més acollidor per als infants i les seves famílies.

Per poder dur a terme aquest projecte Activa't Inca destinarà a aquesta finalitat els beneficis de la Nit del Vi 2024, esdeveniment que organitza i que en aquesta 8a edició se celebra el proper 19 d'octubre al Quarter General Luque d'Inca.

La presidenta d'Activa't Inca, Mar Nicolau comenta " De La Nit del vi a Inca, cal recordar, en primer lloc, que sempre parlam d'un esdeveniment benèfic. Els assistents han de sebre que els beneficis que s'obtenen de les aportacions de les entrades es destinaran íntegrament a aquest projecte.

Cada any ens visita més gent, enguany a més d'augmentar l'aforament s'ha incrementat molt la participació de cellers fins a 20 i a la zona gastro solidària tendrem la carpa de producte local en la que s'oferiran tapes a preus populars gràcies a la col·laboració dels forns i pastisseries d'Inca i de productors de la zona a més, hem incorporat un espai amb Food trucks que també se sumen a la iniciativa per assegurar que qui tengui gana pugui menjar bé.

Per altra banda, Mar Nicolau ha comentat que per dur a terme el projecte d'humanització de la planta maternoinfantil compten amb el suport de comerços i empreses d'Inca associades a l'entitat de diferents sectors que s'han implicat amb el projecte des del minut 0 un fet que demostra, una vegada més, els valors solidaris i col.labors que tenen els empresaris , comerciants i emprenedors inquers.”

Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de professionals del centre així com col·laboradors i associats de l'entitat Activa't Inca, amb la finalitat de convertir la planta maternoinfantil i la sala de cures , entre d’altres, en uns espais on es fomenti el benestar físic i emocional dels pacients.

Tal com explica el gerent de l'Hospital d'Inca Francisco Ferrer "L'objectiu d'aquesta col·laboració és crear un ambient que no només estigui orientat a la cura mèdica, sinó que també atengui les necessitats psicosocials de les famílies, aconseguint una experiència hospitalària més empàtica i humana per a tothom". 

El gerent de l’hospital d’Inca també ha expressat el seu agraïment a Activa’t Inca i a totes les persones que representa l’entitat per haver proposat aquesta iniciativa a benefici dels infants i les famílies d’Inca i comarca. 

Entre algunes de les accions previstes hi ha la de decorar les parets de diferents zones de la planta amb motius infantils, es crearan zones de joc segures per a infants. També es preveu implementar espais de descans còmodes per a mares i acompanyants i incorporar mobiliari adaptat a infants entre d’altres. 

En aquest sentit, des d'Activa't Inca es cercaran col·laboracions amb empreses, dissenyadors i artistes locals per personalitzar els diferents espais i dotar-los de tot el material que es necessiti. 

stats