Part forana
Part Forana21/11/2022

L'aigua de totes les cases de Manacor serà potable el 2024

L'Ajuntament treu a licitació la nova planta potabilitzadora, per fer minvar la concentració de nitrats i que l'aigua sigui apta per al consum humà

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha tret a licitació la nova planta potabilitzadora per fer que l'aigua de totes les cases sigui potable. L'objectiu és posar solució a l'elevada concentració de nitrats que té l'aigua de Manacor, d'ençà dels anys 80, quan es va posar en marxa els servei de subministrament d'aigua. Les obres de la nova planta potabilitzadora, amb un pressupost de 3,8 milions d'euros, tenen un termini d'execució de vuit mesos. L’accés a l’aigua potable , segons l'Ajuntament de Manacor, tindrà efectes beneficiosos sobre la salut dels ciutadans de Manacor, a més d’estalviar tots els problemes derivats de la calcificació que pateixen molts dels electrodomèstics de les llars, i la reducció dels envasos de plàstic.

La nova infraestructura s’instal·larà al recinte del dipòsit d’aigües de la SAM (Empresa de Serveis de Manacor). El procés es dividirà en tres línies per adaptar-se a les corbes de demanda de la població i per poder alternar línies per al seu manteniment i conservació, així com fer front a possibles avaries i demandes punta. El cabal mínim se situarà al voltant dels 150 m3/hora i el màxim dels 350 m3/h. Pel que fa a producció per dia, la nova planta serà capaç de produir un màxim de 10.000 m3 cada dia.

Cargando
No hay anuncios

Pla pilot

EL 2021 la SAM instal·là una planta pilot d'osmosi capaç de subministrar als sectors de la zona més elevada del nucli, i aconseguí una aigua d'excel·lent qualitat. Aquesta planta ha permès proporcionar aigua potable a dues fonts que estan obertes al públic 12 hores diàries, de 8 a 20 h (la primera es posà en funcionament a final de desembre i la segona el mes de maig), amb un cabal de fins a 24 metres cúbics per hora.

Cargando
No hay anuncios

Segons han explicat el batle de Manacor, Miquel Oliver, i la regidora i presidenta de la SAM, Cristina Capó, aquesta potabilitzadora pilot ha permès consolidar el coneixement de l’empresa pública municipal que gestiona el servei i poder optar per aquest sistema sense riscos. Els responsables municipals han explicat que una gran afluència de ciutadans cada dia acudeix a les dues fonts públiques, i això constata l’èxit de la potabilitzadora pilot i la qualitat de la seva aigua. "Els aprenentatges i experiència adquirits aquest any amb la potabilitzadora pilot ens fan anar segurs per poder optimitzar la gestió de l’aigua potable a Manacor", ha afirmat la presidenta de la SAM.

 "El mes de desembre passat érem aquí per anunciar que la primera aixeta de Manacor, la de la font pública, començava a rajar aigua potable de la planta potabilitzadora pilot. Ho vàrem dir: era la primera fita visible de les moltes feines que s’han anat fent des de la SAM durant aquest mandat perquè l’aigua potable arribi a totes les aixetes del poble", ha assegurat el batle de Manacor, Miquel Oliver. N"o hi ha res més democratitzador que proporcionar un servei bàsic essencial com és l’aigua apta per al consum", ha afegit.