Municipalisme
Part Forana 06/07/2023

Alcúdia tindrà 10 regidors amb dedicació exclusiva, que costaran 440.000 euros anuals

El ple aprovarà aquest dijous les retribucions dels edils i el sou de Linares, que cobrarà 4.000 euros manco que el seu predecessor

2 min
Fina Linares (PP) el dia que prengué possessió del càrrec com a batlessa d'Alcúdia.

PalmaL'Ajuntament d'Alcúdia haurà de destinar gairebé 440.000 euros anuals a pagar les retribucions dels regidors amb dedicació exclusiva. La causa és que l'Ajuntament encapçalat per Fina Linares (PP) tindrà deu dedicacions exclusives, mentre que durant l'anterior mandat, quan Domingo Bonnín (PP) n'era batle, els regidors amb aquesta retribució eren sis.

Tot i aquest augment, la batlessa ha informat que el seu sou serà inferior al del seu predecessor en el càrrec. Si Bonnín cobrava 56.000 euros anuals, Linares en cobrarà 52.000. Durant l'anterior mandat, qui ara és batlessa d'Alcúdia gràcies a l'acord amb Vox i Unió per Alcúdia, criticà la retribució de l'aleshores batle d'El Pi.

"Em davallaré el sou, perquè d'aquesta manera la meva retribució està en consonància amb l'IPC. I, a més, hem de tenir en compte que augmentam les dedicacions exclusives", manifesta Linares. "Quan al seu moment vaig criticar la quantitat que percebia Bonnín, no és que trobàs que la quantitat fos injusta. Allò que deia era que aquell equip de govern no se la mereixia", ha afegit la batlessa.

"Massa dedicacions exclusives"

El parer de Bonnín en relació amb l'augment de les dedicacions exclusives és que "10 dedicacions en un equip de govern de 12 regidors és exagerat". "Pens que aquestes retribucions que se sotmetran a votació al ple d'aquest dijous són fruit de la conveniència dels socis de govern a l'Ajuntament d'Alcúdia. Així com s'han repartit les regidories, hi ha algunes àrees que no duen tanta de feina com perquè un regidor s'hi hagi de dedicar a temps complet", ha especificat Bonnín, ara l'únic representant d'El Pi a la sala. "És veritat que Linares cobrarà 4.000 euros manco dels que cobrava jo. Però les retribucions en conjunt suposen un augment anual de més de 150.000 euros. Per tant, allò que puc assegurar és que no hi votaré a favor", anuncia el regidor de l'oposició.

stats