Porreres

Apuntalen l’Ajuntament de Porreres pel mal estat de l’estructura de l’edifici

La situació sortí a la llum ja amb les plogudes del passat mes d’agost i s’han agreujat amb les darreres del mes de setembre

Ajuntament de Porreres
Tot Pla
04/10/2024
1 min

PalmaL’Ajuntament de Porreres s'ha hagut d'apuntalar després que hagin sortit a la llum desperfectes estructurals sobretot pel que fa a les velles jàsseres de fusta. La situació sortí a la llum ja amb les plogudes del passat mes d’agost i s’han agreujat amb les darreres del mes de setembre.

En aquests dos episodis hi va haver greus filtracions d’aigua i a partir d’aquí es detectà el mal estat de l’estructura. La batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha explicat, en aquest sentit, que “les diferents prospeccions que vàrem fer a causa de les goteres que sortiren a causa de les plogudes varen destapar el mal estat de les velles jàsseres de fusta“.

La primera intervenció que s’ha fet ha estat apuntalar l’edifici per tal de garantir la seguretat d’usuaris i empleats públics mentre es continua mirant l’estat de tota l’estructura i les necessitats que requerirà. La batlessa ha apuntat que “l’Ajuntament continua obert i en servei fora cap problema i els tècnics ens han dit que podem continuar amb normalitat perquè amb els puntals que hem col·locat és suficient per garantir la seguretat de tothom”.

Ara, un cop fet un estudi amb els pertinents informes sobre les necessitats de l’immoble i una valoració de la inversió necessària, l’Ajuntament de Porreres cercarà finançament extern per tal d’afrontar-les. “Ara per ara s’ha de reforçar la planta baixa i la segona i sembla que també s’hauria d’arreglar tota la coberta i haurem de cercar finançament perquè seran unes obres costoses”, apunta Mora.

stats