Capdepera demana a Armengol utilitzar una part dels fons europeus per reactivar l'economia local

El Govern aposta per "aprofitar la crisi com una oportunitat" per transformar les zones turístiques

Francina Armengol amb el batle de Capdepera
Catalina Riera
03/02/2021
2 min

Empresaris de Capedera han demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que destini una part dels fons europeus Next Generation a reactivar l'economia local. "La planta hotelera està tancada i, com a conseqüència, les empreses tenen una manca de liquiditat molt important. Demanam tota mena d'ajudes per obrir com més aviat millor", ha dit el president de l'Associació Hotelera de Capdepera, Joan Ferrer.

Per la seva banda, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que s'ha d'"aprofitar la crisi com una oportunitat" i transformar les zones turístiques. Considera que aquesta zona s'ha de transformar i es podrien aprofitar "els recursos que arribin d'Europa per fer projectes engrescadors en termes de sostenibilitat", ha dit.

El batle del municipi, Rafel Fernández, ha recordat que una de les prioritats és controlar la situació sanitària, tant a les Illes com en els mercats emissors, i demana rapidesa en la vacunació. "Consideram que la vacunació és una de les grans prioritats, però també han d'arribar ajudes dels fons europeus i han d'anar lligades a la sostenibilitat", ha exposat.

En aquest sentit, Ferrer ha lamentat que la temporada turística d'aquest any és molt incerta. "Volem que hi hagi temporada, però amb garanties, no ens volem veure obligats a tancar el mes de setembre. La previsió d'aquest any és poder obrir a mitjan mes de juny, però l'ocupació és bastant baixa". El seu objectiu és fer feina durant aquest any per tenir "una temporada real el 2022", ha assegurat.

Reunió amb el Departament de Benestar Social de Capdepera

La presidenta també s'ha reunit amb l'equip municipal de Benestar Social per conèixer les iniciatives que l'Ajuntament ha posat en marxa per fer front a la crisi sanitària. Una de les presentades és el programa d'inserció sociolaboral Millora, que durant el 2020 va arribar a unes 450 persones. El Consistori hi ha destinat un total de 866.000 euros, segons destaca l'Executiu en una nota.

Aquest pla dura tres mesos i consisteix en un itinerari de formació per la inserció laboral i la realització de tasques comunitàries, coordinades des de l'Ajuntament, a canvi d'una prestació de 600 euros mensuals.

stats