Part Forana20/07/2020

Capdepera destina 616.000 euros a un pla de rescat de persones en risc d'exclusió social

En una primera fase, l'Ajuntament donarà feina i formació a 240 persones

Ara Balears
i Ara Balears

CapdeperaL’Ajuntament de Capdepera ha recuperat el programa Projecte Millora, un pla de reinserció i capacitació sociolaboral dirigit a persones en situació de vulnerabilitat, i que, per tant, es troben en risc d'exclusió, que va néixer l’any 2014.

Est tracta d'una iniciativa pionera a Mallorca que, segons comenta el batle, Rafel Fernández, ha despertat l'interès d'altres municipis. "Diversos ajuntaments han contactat amb nosaltres per interessar-se pel projecte, conèixer-lo i posar-lo en marxa en els seus respectius municipis", explica Fernández.

Cargando
No hay anuncios

El projecte ha crescut amb els anys. Així, si el 2018 s'hi varen destinar 90.000 euros, el 2019 la partida va ser de 101.000 euros. El 2020 s'ha batut el rècord (a causa de les circumstàncies especials que vivim per la pandèmia), amb una dotació pressupostària de 616.000 euros i 240 participants en la primera fase del projecte.

La coordinadora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Capdepera, Mercedes Torres, explica que "estam a l'espera de conèixer el pressupost ja consumit en la primera fase per designar el contingent de participants en la segona fase", i ha destacat que, "a més de l'important augment pressupostari, destaca la incorporació de cinc integradores socials que vetlen en tot moment per cobrir les necessitats dels participants, a més de fer un seguiment diari de les labors realitzades per part d'aquests".

Cargando
No hay anuncios

"El Projecte Millora pretén facilitar la inserció laboral de les persones, diu Torres, per a qui Millora és una plataforma d'accés al món laboral i també un suport econòmic i social “per a aquelles persones que per diferents circumstàncies passen per un moment de dificultat".

Davant la crisi ocasionada pel covid-19, que ha afectat un gran nombre de persones en el nostre municipi, el Projecte Millora ha estat l'aposta del Departament de Benestar Social per afrontar les necessitats dels ciutadans.

Cargando
No hay anuncios

"Durant els mesos de confinament, el departament ha treballat intensament per organitzar l'inici del projecte amb un nombre de participants mai imaginat, gestionar el projecte amb 240 participants ha estat un repte per a nosaltres." "Fins ara el nivell de satisfacció tant dels participants com dels ciutadans és positiu".

Treball i aprenentatge

Els beneficiaris del projecte desenvolupen feines en diferents departaments municipals i les combinen amb sessions de formació integral basada en habilitats socials, laborals, resolució de conflictes, cerca de recursos, etcètera. El projecte es duu a terme durant tot l'any i cadascun dels grups hi participa durant tres mesos. Per la seva participació perceben una beca màxima de 600 euros mensuals, quantitat que pot variar en funció de l'assistència. Els beneficiaris del projecte assisteixen cinc hores al dia de dilluns a dijous, i els divendres es destinen a formació. Realitzen labors de manteniment d'infraestructures i espais públics com jardins, parcs, platges; dependències municipals com a biblioteques, escoles, arxius, etcètera.