Capdepera recorre al consens i a la manca de terminis per esquivar pronunciar-se sobre l'ampliació del Parc del Llevant

El director general d'Espais Naturals no aconsegueix cap compromís del batle socialista després que Artà el donàs fa mig any

Visita d'una representació de l'Ajuntament i de la Conselleria de Medi Ambient a Cala Agulla.
Miquel Barceló
22/06/2017
2 min

CapdeperaEl batle de Capdepera, Rafel Fernández, juntament amb el regidor de Medi Ambient, Víctor Martínez, i dos regidors de MÉS per Capdepera, s’han reunit aquest dijous amb el director general d’Espais Naturals del Govern, Miquel Mir, i el director general de Pesca, Joan Mercant, per tractar una futura ampliació del Parc Natural de Llevant i l’entrada de Capdepera dins el Parc.

La reunió ha estat simplement informativa i s’ha deixat clar que hi ha d’haver consens municipal i també entre els ajuntaments implicats, Artà i Capdepera, perquè la Conselleria comenci a treballar en una possible ampliació.

Artà ja es pronuncià a finals de l'any passat en un sentit unànime, però Capdepera ha anat retardant la decisió, a l'espera que hi hagués moviment des del Govern, que ara li demana un pronunciament. Després de la reunió s'ha visitat Cala Agulla, una de les zones protegides que formarien part del Parc en cas d’ampliació. L’altra zona és Cala Mesquida. Les dues àrees són Xarxa Natura 2000 pel sistema dunar que tenen; concretament són LIC i ZEPA.

Fernández ha comentat que es continuarà estudiant i resolent dubtes sobre una possible ampliació, però ha insistit que s’ha d’arribar a un consens entre tots els partits de Capdepera. L'entesa podria ser un fita difícil, tenint en compte el posicionament del PP, partit que el 2003 reduí els límits del parc a l'espai de les finques públiques i consegüentment va treure de la delimitació Cala Agulla i Cala Mesquida. Que els sistemes dunars de Cala Agulla i Cala Mesquida formassin part del Parc Natural de Llevant suposaria més recursos i major protecció per a les dues zones. El batle socialista ha dit que no hi ha terminis per posicionar-se, la qual cosa es pot entendre com un clar indicador que pel PSOE l'ampliació del parc no és un tema prioritari d'aquest mandat.

Cala Agulla es veu avui malmesa per la degradació que no només es genera pel consum turístic que es fa del seu entorn, sinó també pel descontrol que hi ha en determinats horaris sobre l'arenal de la cala en ple estiu, escenari de botellades no sempre controlades per l'Ajuntament, que tampoc ha estat capaç d'evitar-hi la venda ambulant.

stats