Contaminació acústica
Part Forana 27/07/2022

El carril d’incorporació de l’Ma-1 a Palmanova ja disposa de pantalles acústiques

Aquesta nova instal·lació reduirà el renou i millorarà la qualitat de vida dels habitants

ARA Balears
1 min
El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, els regidors de Calvià Marga Plomer i Joan Recasens i la directora insular d’Infraestructures, Olga Martínez.

PalmaMobilitat i Infraestructures ha finalitzat les obres d’instal·lació de pantalles acústiques al carril d’incorporació a l’Ma-1 a Palmanova. La intervenció redueix el renou i millora la qualitat de vida de les persones que viuen als habitatges adjacents de la zona, que pertany al terme municipal de Calvià. Iván Sevillano, conseller de Mobilitat i Infraestructures, ha explicat que es tracta d'una "actuació de salut pública" perquè "des de fa molts d’anys, els veïns patien una intensitat molt elevada de renou a causa dels vehicles que passen per l’autopista".

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana limitar l'exposició al renou de trànsit rodat en 65 dB de dia i 55 dB de nit a l'àmbit d'una autopista, uns llindars que abans d'aquesta instal·lació se superaven a la zona. Ara, l'exposició al renou s'ha reduït entre 10 i 15 dB. "Amb aquesta intervenció hem actuat directament en el focus, per reduir la contaminació acústica que pateixen quasi 600 veïns en primera línia i 2.000 en segona i tercera línia", ha destacat Sevillano.

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell va encarregar un estudi acústic i la consegüent redacció del projecte constructiu per posar aquestes pantalles. El pressupost ha estat de 152.158 euros i la durada de les obres s’ha reduït a la meitat –dos mesos en comptes dels quatre prevists. A més, les pantalles s’han instal·lat entre perfils metàl·lics, disposats cada quatre metres; l’actuació i la instal·lació de les pantalles acústiques ha estat de 172 metres lineals.

stats