Part Forana06/01/2018

Una càtedra d’estudis mediambientals

L’Ajuntament la vol finançar amb 60.000 euros

M. Barceló
i M. Barceló

CapdeperaLa implicació de l’Ajuntament gabellí en l’educació vol anar més enllà de la coordinació del Pla d’ajuts universitaris, que enguany ha arribat a la sisena edició, havent superat el període de crisi econòmica més cru. El batle, Rafel Fernández, en tancar la cerimònia de lliurament d’ajuts universitaris 2017, va anunciar la petició tramesa a la Universitat per tal que “el 2019 es creï la càtedra d’estudis de medi ambient de la nostra zona”. Fernàndez insistia d’aquesta manera en l’anunci que es va fer d’aquest objectiu l’estiu passat, a Cala Rajada, durant la visita del director general del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alberto López-Asenjo, amb motiu dels actes del 10è aniversari de la Reserva Marina del Llevant de Mallorca.

Aleshores, el mandatari gabellí mostrà una total disponibilitat municipal per finançar la càtedra. Dimecres passat va dir que l’Ajuntament estava disposat a sufragar-la amb 60.000 euros. Va ser una manera de reafirmar la línia de compromís de retornar el suport rebut per part de la UIB en el Pla d’ajuts. Fernàndez també agraí la sensibilitat del sector turístic amb el món educatiu.

Cargando
No hay anuncios

L’IES, una bona pedrera

A l’apartat de reconeixements, el regidor d’Educació, Pere Terrassa, recordà el paper que desenvolupava l’IES de Capdepera en la formació i el fet que era una pedrera de bons estudiants. El director del centre d’educació secundària, Llorenç Llop, es mostrà orgullós de veure que els estudiants becats “representen la cultura de l’esforç, gràcies, també, a l’Ajuntament i a les empreses” més sensibilitzades amb el món educatiu.

Cargando
No hay anuncios

“Els docents estam al peu del canó en un país que no dona valor a l’educació, i que no està al lloc que li pertoca a escala europea”, criticà, i va concloure dient que “formar-se significa créixer i contribuir també amb aquesta capacitat a la faceta humanística”.

Reconeixement de la UIB

Tolo Deyà, degà de la Facultat de Turisme de la UIB, remarcà que “la perseverança és clau per al futur dels estudiants i per a les empreses que opten per la formació”. La Universitat es congratulà de la sensibilitat empresarial gabellina, que va augmentant amb el pas del anys, com ho demostra el nombre d’entitats privades que col·laboren amb la formació dels estudiants més aplicats i per als quals es pretén que la manca d’ajuda econòmica no sigui una barrera.

Cargando
No hay anuncios

Tots els agents que fan un paper important en la convocatòria anual dels ajuts universitaris a Capdepera remarcaren el gran valor de la convocatòria, no sols perquè és un manera d’evitar l’abandonament d’estudis per manca de diners, sinó perquè en el futur el municipi es pot retroalimentar de la inversió privada que es fa en formació de nous professionals, tenint en compte el potencial i el dinamisme turístic de la zona.