Part Forana 11/06/2018

El CEIP Badies, de Llucmajor, guanya un dels premis Baldiri Reixac

El projecte 'Un gimnàs natural per a l'escola' ha estat presentat pels alumnes de 6è de primària

Ara Balears
2 min
Elisa Cano, Emma Garcia i Jerònia Capó, recollint el premi Baldiri Reixac atorgat al CEIP Badies de Llucmajor.

LlucmajorEl Col·legi d’Educació Infantil i Primària Badies ha estat guardonat amb un dels premis Baldiri Reixac de 2017-2018, una iniciativa destinada al reconeixement de les bones pràctiques educatives a les escoles dels territoris catalanoparlants. Els premis, atorgats per la Fundació Carulla, tenen un pressupost de 101.000 euros. Enguany s'hi han presentat fins a 374 projectes.

El projecte de l’escola Badies que ha estat premiat du per títol 'Un gimnàs natural per a l’escola', i ha estat presentat pels alumnes de 6è de primària amb l’objectiu d’adequar un espai proper al centre com a espai de gimnàs a la natura i com a jardí botànic.

El alumnes de 6è són els encarregats d’elaborar les propostes i d’interaccionar amb les institucions, en aquest cas l’Ajuntament de Llucmajor, per a l’elaboració real del projecte. Es tracta d’un projecte multidisciplinari en el qual els alumnes han treballat conceptes de diferents matèries, com les matemàtiques, les ciències naturals i socials, les llengües...

Curs de 6è del CEIP de Badies de Llucmajorque va redactar el projecte.

El centre explica que "els equips de feina es van encarregar de distintes tasques que anaven des de redactar la carta formal dirigida al batle de Llucmajor -aleshores era Bernadí Vives- per tal d’explicar-li les nostres intencions, un dossier de les tasques que s'havien de fer especificant-hi qui les hauria de dur a terme, la preparació d’un pressupost de despeses, la realització de plànols amb la distribució possible de l’espai i, per acabar, la redacció d’una instància formal dirigida al batle explicant l’entrega de tota aquesta documentació".

L'Ajuntament va respondre afirmativament la sol·licitud i els alumnes anaren per feina i es consolidà el projecte, que finalment ha estat premiat. Les mestres que varen participar en el projecte i que varen recollir el premi varen ser Elisa Cano, Emma García i Jerònia Capó. El premi està dotat amb 900 euros per a materials adreçats a l’ensenyament.

Els premis Baldiri Reixac, creats el 1979, són atorgats per la Fundació Lluís Carulla, a Barcelona, i enguany celebren la 40a edició. Durant tot aquest temps, han reconegut l’excel·lència pedagògica dels professors i les escoles capdavanteres. La fundació ha apostat per una escola de qualitat en què el català és la llengua comuna. El bloc del projecte és https://aprenentatgeservei2017.blogspot.com

stats