Entre les 23 propostes de projectes innovadors per a Inca, se n'han seleccionat 14, que es presenten amb memòria i maqueta per il·lustrar les possibilitats renovadores que té la ciutat d'Inca. Són aquests: una nova plaça Antoni Mateu, un condensador social a la plaça de toros, un pas soterrat a la via Francesc de Borja Moll, una plaça sota vies, la renovació de les fàbriques de Can Fluxà i Can Mir, renovació de can Piquero, pla de buits del carrer Major, camins paisagístics educatius, CIAN, gestió forestal sostenible, Fab-lap a la Quartera, renaturalització de la plaça del Bestiar, renaturalització de la Gran Via Colom i la pacificació de la carretera Palma-Alcúdia.
La ciutat d'Inca del demà, dissenyada pels arquitectes del futur
La capital del Raiguer presenta una jornada sobre arquitectura i urbanisme amb el títol d''Urbana 02. La ciutat productiva'
IncaL'Ajuntament d’Inca i el Departament de Territori del Consell de Mallorca organitzen per a aquest divendres, 29 de novembre, una jornada sobre arquitectura i urbanisme que du per títol 'Urbana 02', que parteix dels projectes que integren l’exposició 'Inca vs. Inca. Repensar el territori productiu', que es va inaugurar aquest dimecres i que mostra, a partir de 14 grans projectes, la ciutat d'Inca del futur dissenyada pels arquitectes del futur.
L'exposició recull les propostes presentades, també en format maqueta, pels alumnes de segon curs de l’ETSAV amb la finalitat d'investigar com, des de l'arquitectura, es pot contribuir a la definició d'un model urbà que posi en relació el teixit productiu amb els recursos morfològics, energètics i socials de la ciutat.
La jornada, comissariada per Mariona Benedito i Tomeu Ramis, arquitectes i professors de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectuctura del Vallès (ETSAV) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), tindrà lloc a partir de les 10 hores al Museu del Calçat i la Indústria.
Reactivar el teixit productiu
El regidor Urbanisme de l’Ajuntament d’Inca, Andreu Caballero, i el regidor de Projectes Estratègics, Gori Ferrà, juntament amb la consellera insular de Territori, Maria Antònia Garcías, seran els encarregats de donar el sus a les jornades, que tenen la finalitat de reflexionar sobre la reactivació del teixit productiu a la ciutat contemporània.
Inca ha servit de camp experimental als alumnes de l'ETSAV, i pel batle, Virgilio Moreno, les jornades conviden a una reflexió "perfectament exportable a altres municipis" semblants a la capital del Raiguer
En les jornades hi participen Laia Grau, arquitecta, urbanista i gerent d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona; Jesús M. González, doctor en Geografia i president del Grup de Geografia urbana de l’AGE; i Albert Cuchi, doctor en Arquitectura, Energia i Medi Ambient i director d’ETSAV-UPC.