El Consell vol comprar les pedreres de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló per evitar-ne la restauració
El ple ha aprovat una moció que insta l'Ajuntament de Palma i el Govern a arribar un acord per adquirir-les entre les tres institucions
PalmaEl ple del Consell de Mallorca ha aprovat aquest dijous una moció impulsada per MÉS per Mallorca i presentada amb els altres partits de l'equip de govern per adquirir les pedreres de Sa Garrigueta Rassa i Can Rosselló, frenar-ne la possible restauració i proporcionar nous usos a aquests espais. "Arran de la petició dels veïns, vàrem impulsar la proposta, que ha tingut el suport dels socis del Pacte", ha explicat el Conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora.
La moció, debatuda i aprovada aquest dijous al ple, proposa un acord entre la institució insular, el Govern i l'Ajuntament de Palma per a la compra d'aquests terrenys, situats prop de Son Anglada, Son Roca - Son Ximelis, Establiments i el Secar de la Real perquè puguin convertir-se en espais aprofitables per a la ciutadania com, per exemple, parcs públics, segons recull la moció. "Adquirir-los ens donarà pas a un projecte mediambientalment més coherent i més amable amb la ciutadania que viu als nuclis de població de devora", ha apuntat Alzamora en declaracions als mitjans de comunicació.
El Consell ha rebutjat el projecte de restauració dels terrenys
Segons s'explica al text, els actuals propietaris dels terrenys volen restaurar-los amb l'abocament de materials (residus de construcció i demolició), un projecte al qual s'ha oposat la institució insular. L'equip de govern assegura que malgrat les dades de producció de materials d'aquesta empresa, "no es garanteix que durant els 20 anys de concessió, s'aconsegueixi l'objectiu de reomplir el terreny". A més, alerta que el trasllat de tot el material necessari per fer-ho suposaria un problema per a la carretera de Palma a Puigpunyent (MA-1041): "Passaria un camió cada quatre minuts durant deu hores seguides, cosa que genera problemes de trànsit i risc d'accidents", ha argumentat en la moció.
Les pedreres tenen una grandària de 708.125 metres quadrats i van estar en funcionament entre 1954 i 2004. En el text es fa referència també a la normativa que estableix que en finalitzar les activitats extractives no té per què emplenar-se de nou, sinó que es poden buscar altres alternatives.