L'EDAR de sa Coma passa a tractament terciari per reutilitzar un 35% de l'aigua
Les instal·lacions tindran també una planta solar per a autoconsum
Sant LlorençL’Ajuntament de Sant Llorenç ja ha iniciat el projecte de tractament terciari a la depuradora de sa Coma. Aquestes obres permetran que aproximadament un 35% del total del líquid de l'Estació de Depuració d'Aigües Residuals (EDAR) pugui ser reutilitzat.
L'aigua, que passarà per un grau de depuració molt elevat, millorarà substancialment la qualitat, per la qual cosa es podrà utilitzar per regar zones verdes dels nuclis costaners del terme municipal, jardins privats i també per a cultius i usos agrícoles. Ara ja s’empra l’aigua depurada en el tractament secundari per al cultiu de gramínies per als animals del safari de sa Coma.
Tot això serà possible gràcies a la construcció d'un dipòsit molt més gran i més bombes d'impulsió dels grups de pressió. El pressupost d’aquesta millora és d’1.099.000 euros.
Energies renovables
Així mateix, cal destacar la instal·lació d’una planta solar fotovoltaica amb connexió a xarxa i per a autoconsum, que produirà aproximadament 100kw/h. Aquesta planta suposa continuar impulsant el desenvolupament i promoció de l'ús d'energies netes i renovables.
El projecte ha rebut una subvenció de 80.000 euros per a la seva realització dins el marc del Pacte de batles i batlesses pel clima i l'energia, del Consell de Mallorca, que té com a objectiu la promoció de plans d'acció per l'energia sostenible i la cura del medi ambient.